Press "Enter" to skip to content

Δημοκρατία για τους λαούς

«Στη φετινή 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βαδίζουμε στο δρόμο της εξέγερσης της νεολαίας και των εργατών. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και την πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου! Για να προασπίσουμε την ειρήνη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις σε Βαλκάνια, το Αιγαίο και Μέση Ανατολή, τους εθνικισμούς και τις πολεμικές απειλές! Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή που σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη.
45 χρόνια μετά ο δρόμος του Νοέμβρη, ο επαναστατικός δρόμος της ανατροπής του καπιταλισμού είναι πιο επίκαιρος και ο μόνος ρεαλιστικός απέναντι σε αυτό το βάρβαρο σύστημα!
Να τα πάρουμε όλα πίσω! Όχι στην εκλογική αναμονή.» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «Το πραγματικό δίλλημα που έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία δεν είναι «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», δεν είναι «μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό». Είτε οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, παλιές και νέες, θα επιβάλουν τη δική τους «έξοδο» από την καπιταλιστική κρίση πάνω στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού, μονιμοποιώντας και κλιμακώνοντας την επίθεση και την πολεμική απειλή, είτε το εργατικό κίνημα και ο λαός θα επιβάλουν τη δική τους διέξοδο ενάντια στους καπιταλιστές και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ενώ παριστάνει ότι πανηγυρίζει γιατί «μας έβγαλε από τα Μνημόνια», συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Οι μισθοί είναι κάτω των 500 ευρώ, η ανεργία καλπάζει, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλιμακώνεται, η επίθεση στη λαϊκή κατοικία συνεχίζεται αμείωτη. Η πιθανότητα να μην περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις εξαρτάται από το να μην εφαρμοστούν άλλα ανακοινωμένα «αντίμετρα» Σε κάθε περίπτωση ο λογαριασμός θα γυρίσει στον λαό.
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συναγωνίζεται επάξια την κυβέρνηση σε αντιλαϊκές εξαγγελίες. Πιέζει για περισσότερη λιτότητα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών, περισσότερη διάλυση του δημόσιου τομέα, λιγότερους φόρους για το κεφάλαιο. Είναι ίδιοι και χειρότεροι. Τους γυρνάμε την πλάτη. Αντιπαλεύουμε την πολιτική τους και τώρα και πάντα!
Μόνο με την πάλη μας μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω! Με κλιμάκωση, συντονισμό των απεργιακών μαχών να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε: λεφτά για τις εργατικές ανάγκες και όχι για τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα όλων των μνημονιακών φραγμών. Η Πανεργατική Απεργία στις 14 Νοέμβρη μπορεί να γίνει αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Να οργανώσουμε την επιτυχία της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συνελεύσεις απεργιακές επιτροπές και περιφρουρήσεις, ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οργανώνουμε τους αγώνες μας «από τα κάτω». Παλεύουμε για αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων.
Εμπρός για ένα εργατικό κίνημα αντάξιο των αναγκών των εργαζόμενων, με συνελεύσεις, με οργάνωση των αγώνων, με πραγματικά μαζικές και περιφρουρημένες απεργίες, που θα μπορέσει να επιβάλλει πραγματικές νίκες.
Ειρήνη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους αιματηρούς ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με προκλητικό τρόπο με τις χειρότερες απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Γεμίζει την χώρα μας με βάσεις, ενισχύει όλο και πιο πολύ την στρατιωτική τους παρουσία. Είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές δαπάνες! Είναι οι μόνες δαπάνες που δεν συζητάνε να κόψουν την ώρα που Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου πάνε στον Κορυδαλλό για μίζες!! Οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ- Αιγύπτου, μετατρέπει την χώρα μας στον πιο πιστό σύμμαχο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και της χούντας της Αιγύπτου.
Η κυβέρνηση ανεβαίνει στο επιθετικό άρμα του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου που βλέπει στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο νέες ευκαιρίες για υπερκέρδη στην ενέργεια, το εμπόριο, τις κατασκευές, ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όλων των λαών της περιοχής.
Η «Συμφωνία των Πρεσπών», γίνεται για να ανοίξει ο δρόμος για να μπουν όλα τα δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ και για να επιβληθεί ο ελληνικός εθνικισμός και το ελληνικό κεφάλαιο στη γειτονική χώρα.
Τα πρόσφατα γεγονότα στους Βουλιαράτες της Αλβανίας και η ομόφωνη (!) απόφαση της Βουλής να κρατήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμή του εθνικιστή Κατσίφα δίνουν τροφή στην ακροδεξιά και εθνικιστική υστερία, την οποία προωθούν συστηματικά οι πιο σκοτεινοί κύκλοι στην χώρα μας με την υστερική συνδρομή και της πλειονότητας των ΜΜΕ υιοθετώντας την στάση ενός ένοπλου ακροδεξιού εθνικιστή που προπαγάνδιζε την «ανεξαρτησία της Β. Ηπείρου».
Η καλλιέργεια των εθνικισμών στα Βαλκάνια είναι εκτός των άλλων και σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν θα τους περάσει. Οι μνήμες από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τους βομβαρδισμούς και τη μετανάστευση είναι νωπές. Η εργατική τάξη της χώρας μας, που μαζί με τους αλβανούς εργάτες δούλεψαν δίπλα δίπλα στα κάτεργα της Ολυμπιάδας και των μεγάλων έργων, που αντιστάθηκε στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, θα κόψει τα πόδια στους κάθε είδος φασίστες και εθνικιστές που θέλουν να στρέψουν τον έναν λαό ενάντια στον άλλο!
Εργαζόμενοι /ες
Να κλιμακώσουμε τη πάλη μας με ένα μεγάλο διεθνιστικό κίνημα ενάντια σ’ αυτή τη πολιτική που στο όνομα των «εθνικών συμφερόντων» θυσιάζει τις ανάγκες μας για πολεμικούς εξοπλισμούς και ετοιμασίες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών συμμάχων και ελληνικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο σε όλον τον εσμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων, των ακροδεξιών και φασιστικών συμμοριών, στην υπόδικη ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βγαίνουν στους δρόμους ντυμένοι «μακεδονομάχοι» και «σκοπιανοφάγοι».
Σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες και μετανάστες
Ποτέ ξανά χούντα, ποτέ ξανά φασισμός!
Οι κυβερνήσεις «δημοκρατικής» ΕΕ υποκύπτουν και τελικά υιοθετούν την ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα για μία ΕΕ-Φρούριο ανοίγοντας το δρόμο στους ακροδεξιούς και τους φασίστες. Στη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η ίδια η κυβέρνηση έδωσε θέση στους επίσημους στον υπόδικο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και η ΕΡΤ πρόβαλε τις εμετικές πολεμοκάπηλες δηλώσεις του.
Παλεύουμε για να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας, να φύγει η Frontex από το Αιγαίο, να ανοίξουν τα σύνορα σε πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άσυλο, στέγη, υγεία, παιδεία, δουλειές για πρόσφυγες και μετανάστες. Να τσακίσουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να προχωρήσει η δίκη και να γίνει καταδίκη και φυλάκιση των φασιστών. Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση στο Εφετείο στις 13 Νοέμβρη που καλούν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Τα λαϊκά συμφέροντα μπροστά: ρήξη / έξοδος από την ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη βρίσκονται σε βαθιά κρίση. Η «σταθερότητα» που δήθεν χαρακτήριζε το εσωτερικό της ΕΕ έχει ήδη καταρρεύσει με το Brexit και την πρόσφατη κρίση με την Ιταλία. Τα «κοινωνικά δικαιώματα» έχουν εξαφανιστεί μέσα στην κρίση και την λιτότητα:
Η ΕΕ είναι ένας μηχανισμός των πολυεθνικών και των τραπεζιτών. Δεν ήταν ποτέ το «σπίτι των λαών». Δεν μπορεί ούτε να αλλάξει, ούτε να μεταρρυθμιστεί «από μέσα». Συμφέρον του εργαζόμενου λαού σε κάθε χώρα της ΕΕ είναι να διαλυθεί αυτό το οικοδόμημα που φτιάχτηκε μόνο για να ισχυροποιεί το κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους.
Είμαστε υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και για αυτό είμαστε κατά της ΕΕ.
Παλεύουμε για την ρήξη και την αποδέσμευση από την ΕΕ για λαϊκές κατακτήσεις, για μια ενότητα των λαών και των κινημάτων, για τον σύγχρονο διεθνισμό.
Εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες.
45 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη τα διδάγματά του παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ! Το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία δεν χαρίζονται, κατακτιούνται! Με την πάλη του λαού. Με τους αγώνες και τις εξεγέρσεις!
Και τότε υπήρχαν οι φωνές του «ρεαλισμού» από τις ηγεσίες της ρεφορμιστικής Αριστεράς που έβλεπαν την ανατροπή της χούντας να γίνεται με έναν «ομαλό, ρεαλιστικό τρόπο», με συμβιβασμό με το καθεστώς! Κι όμως, ο Νοέμβρης του ’73 έφερε την απομόνωση και την τελική κατάρρευση της χούντας, και άνοιξε το δρόμο για το θυελλώδες εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα της Μεταπολίτευσης, την αναγέννηση της Αριστεράς και της ελπίδας για μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία.
Χρειαζόμαστε μία άλλη αριστερά, μαχητική, αντικαπιταλιστική και επαναστατική που απέναντι στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος να προβάλει τη διαγραφή του χρέους, τη διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, για τον σύγχρονο διεθνισμό, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων που να μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια ζωή αντάξια των ανθρώπων, για μια άλλη κοινωνία πραγματικής ελευθερίας, δημοκρατίας και κοινωνικής ευημερίας, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για μια πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και αγωνιστών που θα αποτελέσει τη πραγματική αντιπολίτευση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη ΝΔ. Που θα παλεύει για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση με ενωτικούς νικηφόρους αγώνες. Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
Για να έχουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα πρέπει να χάσει τον πλούτο και την εξουσία της η τάξη των καπιταλιστών. Για να έχουμε ειρήνη και φιλία των λαών πρέπει να χάσουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, ο ιμπεριαλισμός!
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!
Αυτός είναι ο δρόμος για να αλλάξει ο συσχετισμός σε όφελος του κόσμου της δουλειάς, να έχουμε κατακτήσεις, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ανατροπή!
Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να αλλάξουμε την ζωή μας. Η ζωή αλλάζει με την πάλη! Παίρνουμε και πάλι την κατάσταση στα χέρια μας!
Καμιά αυταπάτη για την πορεία της κυβέρνησης ή τις «προθέσεις» της αντιπολίτευσης. Καμιά αναμονή!»

 

mail

Be First to Comment

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»

Περιεχόμενο μη διαθέσιμο.
Παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies πατώντας Αποδοχή στο πλαίσιο
Mission News Theme by Compete Themes.
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν τον επισκέπτεστε. Τα cookies προβαλλόμενου ιστότοπου είναι cookies που τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, ο ιστότοπος μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης τοποθετούν τα δικά τους cookies, τα λεγόμενα cookies τρίτων. Τα μόνιμα cookies είναι cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δεν διαγράφονται αυτόματα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε αντίθεση με τα cookies περιόδου λειτουργίας, τα οποία διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπους της Επιτροπής, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο ιστότοπος να απομνημονεύσει τις προτιμήσεις σας (όπως όνομα χρήστη, γλώσσα κ.λπ.) για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν χρειάζεται να τις εισαγάγετε εκ νέου όταν περιηγείστε στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την εμπειρία περιήγησης στους ιστότοπους της Επιτροπής. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies; Οι ιστότοποι της Επιτροπής χρησιμοποιούν κυρίως cookies προβαλλόμενου ιστότοπου. Πρόκειται για cookies που τοποθετούνται και ελέγχονται από την Επιτροπή και όχι από εξωτερικό οργανισμό. Ωστόσο, για την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων μας, θα πρέπει να αποδεχθείτε cookies από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι 3 τύποι cookies προβαλλόμενου ιστότοπου που χρησιμοποιούμε έχουν ως σκοπό: την αποθήκευση των προτιμήσεων των επισκεπτών τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοτόπων μας τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης (σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών) Cookies προτιμήσεων επισκεπτών Αυτά τοποθετούνται από εμάς και μπορούν να αναγνωστούν μόνο από εμάς. Απομνημονεύουν τα εξής: εάν αποδεχθήκατε (ή απορρίψατε) την πολιτική για τα cookies του εκάστοτε ιστότοπου εάν έχετε ήδη απαντήσει στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να συμπληρώσετε την έρευνά μας (σχετικά με το πόσο χρήσιμο ήταν το περιεχόμενο του ιστότοπου), ώστε να μην σας ζητηθεί εκ νέου Cookies τρίτων Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας προβάλλουν περιεχόμενο από εξωτερικούς παρόχους, π.χ. YouTube, Facebook και Twitter. Για την προβολή περιεχομένου τρίτων, πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι ίδιοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πολιτική τους για τα cookies, η οποία εκφεύγει του ελέγχου μας. Αν όμως δεν προβάλλετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, δεν τοποθετούνται cookies τρίτων στη συσκευή σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Δείτε περισσότερα εδώ: aboutcookies.org. Διαγραφή cookies από τη συσκευή σας Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στη συσκευή σας διαγράφοντας το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα cookies από όλους τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε. Να έχετε όμως υπόψη ότι ενδέχεται να χαθούν και ορισμένα αποθηκευμένα στοιχεία (π.χ. αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης, προτιμήσεις ιστότοπου). Διαχείριση ειδικών ανά ιστότοπο cookies Για πιο αναλυτικό έλεγχο των ειδικών ανά ιστότοπο cookies, ελέγξτε τις ρυθμίσεις cookies και προστασίας προσωπικών δεδομένων στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας Αποκλεισμός cookies Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίζετε ώστε να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας. Στην περίπτωση αυτή όμως, ίσως χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου (π.χ. σύνδεση με προφίλ). Διαχείριση των cookies ανάλυσης που χρησιμοποιούμε Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τα cookies μέσω της υπηρεσίας Europa Analytics στην ειδική ιστοσελίδα Europa Analytics.

Κλείσιμο