Πολιτιστική κληρονομιά στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

«Έχουν παρέλθει δύο μήνες από τη δημοσιοποίηση της λίστας με 10.119 κωδικούς ακινήτων του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Μετά από σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που καταθέσαμε για τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των εν λόγω ακινήτων που μεταβιβάστηκαν και ανήκουν στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, το ΥΠΠΟΑ σήμερα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχετικός έλεγχος.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αποφεύγει συστηματικά πλέον να δώσει μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση:
Πόσα και ποια ακριβώς ακίνητα από τα 10.119 αποτελούν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να σταματήσει να εμπαίζει με κυνισμό τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την διεκπεραίωση της διαδικασίας ελέγχου των ακινήτων, αλλά για τα ουσιαστικά αποτελέσματά του.» δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, για την «Ταυτοποίηση ακινήτων αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ και υπαγωγή τους στις εξαιρέσεις του άρ. 196 του Ν. 4389/2016, που συμπεριλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»