Press "Enter" to skip to content

Πρώτη μεγάλη νίκη

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.
Στην ομιλία του ανέφερε: Η βραδιά σήμερα ανήκει σε 42 εξαιρετικούς ανθρώπους. Ένα θερμό χειροκρότημα για το καταπληκτικό ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Χαίρομαι πάρα πολύ, φίλες και φίλοι, που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να παρουσιάσουμε ως Νέα Δημοκρατία το ευρωψηφοδέλτιο νίκης της μεγάλης μας παράταξης.
Η σημερινή μέρα, είναι μια μέρα συμβολική. Είναι συμβολική διότι ακριβώς σε 42 μέρες από σήμερα, στις 26 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη, μετά από τέσσερα χρόνια, με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους. Αναρωτιόμουν -άκουσα κάποιον φίλο μας να λέει- αν μπορούμε να βάλουμε 42 σταυρούς. Είναι λίγο δύσκολο αυτό διότι έχετε μόλις 4 επιλογές για να διαλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικά βιογραφικά, ανθρώπους ο καθένας εκ των οποίον συμβολίζουν κάτι το ξεχωριστό.
Έχουμε έμπειρα, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη μαζί μας, με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Πρόεδρο Βαγγέλη, τον Πρόεδρο της καρδιάς μας. Την έμπειρη ευρωομάδα μας και θέλω να την ευχαριστήσω για το έργο το οποίο επιτέλεσε στην Ευρωβουλή σε δύσκολες συγκυρίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχουμε μαζί μας παλιούς αγωνιστές, αλλά έχουμε και πολλούς νέους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων έκαναν το τολμηρό βήμα να εκτεθούν για πρώτη φορά στη λαϊκή ψήφο. Τους ακούσατε, σήμερα, όλες και όλους. Μέσα από κάποιο μικρό τρακ ή κάποια μικρή δυσκολία, ίσως στην έκφραση. Είδατε, όμως, ανθρώπους που ο καθένας τους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή.
Είδατε, κυρίως, ανθρώπους με ποιότητα. Γιατί αυτό ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα υπόλοιπα κόμματα. Οι επιλογές ήταν δύσκολες για εμάς, για εμένα και το επιτελείο μου. Αλλά πιστεύω ότι συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με κύριο κριτήριο την αξιοκρατία. Ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό, γεωγραφικά αντιπροσωπευτικό, αλλά και ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο ο κάθε υποψήφιος προσθέτει τη δική του προσωπική ιστορία. Είναι μια προσωπική ιστορία προκοπής. Είναι μια προσωπική ιστορία σκληρής δουλειάς. Είναι μια προσωπική ιστορία που καταδεικνύει πως αν τελικά επιλεγεί από εσάς να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή, στις επόμενες εκλογές, ξέρουμε ότι θα τιμήσει την ιστορία αυτής της παράταξης και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Και ναι, όλοι αγωνιστήκατε σκληρά για να φτάσετε μέχρι εδώ. Κάποιοι αγωνίστηκαν λίγο περισσότερο από άλλους και απέδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν εμπόδια και ότι μπορούμε πάντα να πετυχαίνουμε τους στόχους μας όσο ψηλά και αν τους βάζουμε.
Στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο Ζάππειο, υπέγραψε την πράξη προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Άνοιξε με αυτόν τον τρόπο την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη. Ασφάλισε τη χώρα μας στο αγκυροβόλιο της Ευρώπης, πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες πολίτες τη μεγάλη σημασία αυτής της κορυφαίας εθνικής επιλογής, η οποία συνόδευσε την πορεία της χώρας μας για 40 χρόνια ακριβώς. Από τότε έγιναν πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτός ο οποίος υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα του ευρώ και η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.
Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν, όμως, μόνο  η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Ήταν και η Παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν κληθήκαμε -με Πρόεδρο τότε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη- σε δύσκολες συνθήκες, να κάνουμε μία εθνική επιλογή, η οποία έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του Κόμματος. Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή την οποία κάναμε τον Αύγουστο του 2015. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Πράξαμε το εθνικό μας καθήκον όπως θα εξακολουθούμε να το κάνουμε πάντα, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.
Και τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη η οποία απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού. Και θα πρέπει να θυμίσουμε στους Ευρωπαίους φίλους μας ότι ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο προνόμιο της άκρας Δεξιάς. Η χώρα μας ήταν η πρώτη η οποία βίωσε τις αρνητικές συνέπειες τους λαϊκισμού στην εξουσία. Βγαίνουμε όμως από αυτή την κρίση πιο ώριμοι. Τραυματισμένοι, αλλά μέσα μας πιο ισχυροί και πιο βέβαιοι στην προσπάθεια μας να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Και το μέλλον της Ελλάδος θα είναι ένα μέλλον μιας χώρας η οποία ξαναβρίσκει την θέση της σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι νικητής και στις επόμενες εκλογές καθώς και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Και θέλουμε να είμαστε με τους νικητές, όχι να ψαχνόμαστε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε, χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσανατολισμό. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι τόσο «ανθέλληνας» ο Μάνφρεντ Βέμπερ που επέλεξε να ξεκινήσει την επίσημη καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη. Προτιμούμε ως Νέα Δημοκρατία να είμαστε με τους νικητές και όχι με τους ηττημένους.
Θα κληθεί, λοιπόν, η Ευρώπη, την επόμενη πενταετία, να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την ανάπτυξη για να μπορέσει να στηρίξει τις χώρες να αναπτύξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την ασφάλεια. Με την φύλαξη των συνόρων. Να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε τομείς όπου χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερη Ευρώπη όπως στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που τόσο σημαντική είναι για την χώρα μας. Στην αντιμετώπιση των μεγάλων τεχνολογικών προκλήσεων που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένες οι ζωές μας, η ίδια η κοινωνία, η ίδια η οικονομία. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή ευρωομάδα. Με όσο το δυνατόν πιο ποιοτική ευρωομάδα. Για αυτό δεν κάναμε εκπτώσεις.
Η επιλογή είναι δική σας, είναι των φίλων οι οποίοι θα έρθουν να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία. Να επιλέξετε τις καλύτερες και τους καλύτερους, αυτούς που εσείς πιστεύετε ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα την επόμενη μέρα Όμως, θα επαναλάβω κάτι το οποίο είπε ο Βαγγέλης: Η μεγάλη μάχη είναι τελικά για την φανέλα. Είναι για την Νέα Δημοκρατία. Γιατί εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου, το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών, μετά από τέσσερα χρόνια απαισιοδοξίας, μετά από τέσσερα χρόνια που όλο και περισσότερα νέα παιδιά εξακολουθούν και σήμερα να βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα, επί τέλους, να κάνουμε μια καινούργια αρχή.
Δεν θα αφιερώσουμε, φίλες και φίλοι, σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα πολύ ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της. Αυτό το οποίο περιμένει να ακούσει από μας είναι πως θα κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Πως θα δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. Πως θα προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις. Πως οι γειτονιές μας θα γίνουν πιο ασφαλείς. Πως θα τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες που λυμαίνονται, σήμερα, τα δημόσια πανεπιστήμια και κάνουν τον βίο αβίωτο στο κέντρο της Αθήνας. Πως θα χτίσουμε μια κοινωνία η οποία θα στηρίζεται στους πυλώνες που αποτελούσαν πάντα το στήριγμα πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας: την ελευθερία και στην αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, πως θα δημιουργήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Μια κοινωνία που οι λιγότερο προνομιούχοι Έλληνες, τα παιδιά από φτωχές οικογένειες, θα αισθάνονται ότι αν δουλέψουν σκληρά, αν προσπαθήσουν πολύ, θα έχουν την ίδια επιτυχία με αυτούς οι οποίοι έτυχε να γεννηθούν πιο προνομιούχοι.
Αυτές τις αξίες πρέσβευε πάντα η ευρωπαϊκή Νέα Δημοκρατία.  Αυτές τις αξίες υπηρετήσαμε με διαχρονική συνέπεια όλα τα χρόνια ως η μεγάλη κεντροδεξιά λαϊκή φιλελεύθερη Παράταξη. Τις ίδιες αξίες θα κληθούμε να υπηρετήσουμε και σήμερα. Θα το κάνουμε με πίστη στις δυνάμεις μας. Θα το κάνουμε με χαμόγελο. Θα το κάνουμε με αισιοδοξία. Θα το κάνουμε με αυτοπεποίθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ότι οι ιδέες μας είναι εκείνες που τελικά θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή των Ελλήνων.  Θα το κάνουμε με την πίστη ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα στην Ευρώπη δεν πρέπει να είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή, μια χώρα που θα ασχολούμαστε μονίμως με τα προβλήματά της, αλλά ένας ισότιμος εταίρος που θα συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις μέσα από τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια.
Εκείνο το βράδυ, το βράδυ της 26ης Μαΐου, θα έχουμε στείλει και ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω εάν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο. Θα κατέβουν διότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Κάποιοι κάποτε μας είπαν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Θέλω λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος:
Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό, με αυτόν τον λαϊκισμό που μπόλιασε την ελληνική κοινωνία. Να μπορέσουμε μέσα από αυτή τη σκόνη, μέσα από αυτή τη θολούρα, μέσα από αυτή την απαισιοδοξία, σιγά-σιγά να ανατείλει ο ήλιος μιας  πιο φωτεινής Ελλάδος. Αυτή τη φωτεινή Ελλάδα σας καλώ όλες και όλους, μαζί να την υπηρετήσουμε. Για αυτήν τη φωτεινή Ελλάδα πρέπει να προσέλθουμε, καταρχάς, να ψηφίσουμε στις κάλπες, να πολεμήσουμε την αποχή, την απαισιοδοξία, την εντύπωση ότι όλοι είμαστε το ίδιο.
Κάντε τη σύγκριση, φίλες και φίλοι, αυτού του ευρωψηφοδελτίου με τα ευρωψηφοδέλτια όλων των άλλων Κομμάτων και θα αντιληφθείτε γιατί έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και θα απευθυνθούμε ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους.  Ειδικά στα παιδιά τα οποία θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Θα τους ξανάθυμίσουμε τον στίχο ενός τραγουδοποιού της δικής μας της γενιάς ο οποίος τραγουδούσε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα».  Να μην φοβηθείτε ποτέ όλα αυτά που θα γίνουν για εσάς χωρίς εσάς διότι δεν θα γίνουν χωρίς εσάς εάν συμμετέχετε στις πολιτικές εξελίξεις. Μην δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να διαμορφώσουν το δικό σας μέλλον. Διότι -μιας και είδα και από το ευρωψηφοδέλτιο μια έντονη διάθεση να μιλήσουμε οικογενειακά- ναι έχω και εγώ μια γυναίκα, τρία παιδιά, και πάνω από όλα δεν θέλω ποτέ να βρεθώ στη δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσω στην κόρη μου, στον γιο μου -που είναι τα πιο μεγάλα μου παιδιά- και να τους πείσω γιατί πρέπει να ξαναγυρίσουν στην Πατρίδα τους. Θέλω να το κάνουν από επιλογή. Θέλω να το κάνουν γιατί αγαπούν τον τόπο τους. Θέλω να το κάνουν γιατί αισθάνονται ότι έχουν κάτι να προσφέρουν σε αυτή την Πατρίδα. Θέλω να το κάνουν γιατί αισθάνονται ότι σε αυτή την Πατρίδα υπάρχει πραγματική αξιοκρατία και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα με αυτά τα οποία πραγματικά έχουν να προσφέρουν.
Πιστεύω ότι αυτό τελικά είναι το όραμα που μας ενώνει όλους.  Είναι το όραμα που ενώνει ανθρώπους οι οποίοι δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στη Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτή η προσπάθεια να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή από το χθες, να πούμε όχι στο λαϊκισμό, να ανακαλύψουμε πάλι τις αξίες και τις αρχές που έκαναν αυτή την Πατρίδα σπουδαία. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν σε άλλες συγκυρίες πιο δύσκολες. Ελάτε όλοι μαζί να το ξανακάνουμε πράξη και τώρα.  Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και όλοι μαζί θα το αποδείξουμε στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Και πάλι ένα θερμό χειροκρότημα για το ψηφοδέλτιό μας. Όλοι μαζί θα νικήσουμε. Όχι μια, όχι δυο, όχι τρεις, αλλά τέσσερις φορές.»

mail

Be First to Comment

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»

Περιεχόμενο μη διαθέσιμο.
Παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies πατώντας Αποδοχή στο πλαίσιο
Mission News Theme by Compete Themes.
Skip to content
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν τον επισκέπτεστε. Τα cookies προβαλλόμενου ιστότοπου είναι cookies που τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, ο ιστότοπος μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης τοποθετούν τα δικά τους cookies, τα λεγόμενα cookies τρίτων. Τα μόνιμα cookies είναι cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δεν διαγράφονται αυτόματα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε αντίθεση με τα cookies περιόδου λειτουργίας, τα οποία διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπους της Επιτροπής, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο ιστότοπος να απομνημονεύσει τις προτιμήσεις σας (όπως όνομα χρήστη, γλώσσα κ.λπ.) για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν χρειάζεται να τις εισαγάγετε εκ νέου όταν περιηγείστε στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την εμπειρία περιήγησης στους ιστότοπους της Επιτροπής. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies; Οι ιστότοποι της Επιτροπής χρησιμοποιούν κυρίως cookies προβαλλόμενου ιστότοπου. Πρόκειται για cookies που τοποθετούνται και ελέγχονται από την Επιτροπή και όχι από εξωτερικό οργανισμό. Ωστόσο, για την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων μας, θα πρέπει να αποδεχθείτε cookies από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι 3 τύποι cookies προβαλλόμενου ιστότοπου που χρησιμοποιούμε έχουν ως σκοπό: την αποθήκευση των προτιμήσεων των επισκεπτών τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοτόπων μας τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης (σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών) Cookies προτιμήσεων επισκεπτών Αυτά τοποθετούνται από εμάς και μπορούν να αναγνωστούν μόνο από εμάς. Απομνημονεύουν τα εξής: εάν αποδεχθήκατε (ή απορρίψατε) την πολιτική για τα cookies του εκάστοτε ιστότοπου εάν έχετε ήδη απαντήσει στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να συμπληρώσετε την έρευνά μας (σχετικά με το πόσο χρήσιμο ήταν το περιεχόμενο του ιστότοπου), ώστε να μην σας ζητηθεί εκ νέου Cookies τρίτων Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας προβάλλουν περιεχόμενο από εξωτερικούς παρόχους, π.χ. YouTube, Facebook και Twitter. Για την προβολή περιεχομένου τρίτων, πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι ίδιοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πολιτική τους για τα cookies, η οποία εκφεύγει του ελέγχου μας. Αν όμως δεν προβάλλετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, δεν τοποθετούνται cookies τρίτων στη συσκευή σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Δείτε περισσότερα εδώ: aboutcookies.org. Διαγραφή cookies από τη συσκευή σας Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στη συσκευή σας διαγράφοντας το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα cookies από όλους τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε. Να έχετε όμως υπόψη ότι ενδέχεται να χαθούν και ορισμένα αποθηκευμένα στοιχεία (π.χ. αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης, προτιμήσεις ιστότοπου). Διαχείριση ειδικών ανά ιστότοπο cookies Για πιο αναλυτικό έλεγχο των ειδικών ανά ιστότοπο cookies, ελέγξτε τις ρυθμίσεις cookies και προστασίας προσωπικών δεδομένων στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας Αποκλεισμός cookies Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίζετε ώστε να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας. Στην περίπτωση αυτή όμως, ίσως χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου (π.χ. σύνδεση με προφίλ). Διαχείριση των cookies ανάλυσης που χρησιμοποιούμε Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τα cookies μέσω της υπηρεσίας Europa Analytics στην ειδική ιστοσελίδα Europa Analytics.

Κλείσιμο