Αγιώτικο Πανηγύρι 2019

Ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις του Αγιώτικου Πανηγυριού, οι οποίες  ξεκινούν το Σάββατο 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν  έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.
Η εν λόγω συνδιοργάνωση του Δήμου Αγιάς, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας περιλαμβάνει τη θρησκευτική εορτή των Αγίων Αντωνίων Πολιούχων Αγιάς, τον εορτασμό της Επετείου Απελευθέρωσης της Αγιάς από τον τουρκικό ζυγό, την 24η Γιορτή Μήλου, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν τους κεντρικούς πυλώνες του αγαπημένου αυτού Πανηγυριού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αγιάς κ.κ. Ιγνατίου, με περιφορά -στη συνέχεια- της εικόνας υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας, ενώ θ’ ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί επισήμων, η απονομή του Βραβείου Ευαγγέλου Κ. Καραμπάτσα και τα εγκαίνια της 24ης Γιορτής Μήλου.
• Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 θα τελεστεί ο Όρθρος – Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα Πάμφιλου Κοιλιά, ενώ μετά τη δοξολογία ακολουθεί ομιλία για την απελευθέρωση της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Αργότερα την ίδια μέρα διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά ο «Γύρος Αγιάς» και στη συνέχεια η Μουσική Βραδιά «Σου μιλώ με τα τραγούδια».
• Η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 περιλαμβάνει την παρασκευή μηλολουκουμάδων από το Εργαστήρι «Γιαμ», αθλητικές επιδείξεις από το Γυμναστήριο «Αθλόραμα» και τη Μουσική Βραδιά «Κοίτα μια νύχτα».
• Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 η βουτιά στις γευστικές αποχρώσεις του μήλου συνεχίζεται, μαγειρεύοντας χοιρινό με μήλο με το Τμήμα μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ – προσφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς, ενώ ακολουθούν παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και τα τμήματα ενηλίκων του «Philoctetes Traditional Summer Folk Fest».
• Η Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 περιλαμβάνει αθλητικές δράσεις από τον Γυμναστικό Σύλλογο «Ερμής», ενώ οι μηλοπαρασκευές συνεχίζονται με τρουφάκια μήλου και ακολουθεί η «Μουσική Βραδιά Ελληνικού και Ξένου Κινηματογράφου» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
• Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 θα παρασκευάσουμε κρέπες με γέμιση από μήλο, μέλι και κανέλα, θα διασκεδάσουμε παρακολουθώντας την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής» και θα απολαύσουμε τη Μουσική Βραδιά «Σεργιάνι στο Ελληνικό Τραγούδι» από την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
• Τέλος, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 ταξίδι στις γευστικές παραλλαγές του μήλου με μηλοσουβλάκια, ενώ ακολουθούν επιδείξεις Tae Kwo Do από τον Αθλητικό Σύλλογο Αγιάς «KOAN» και μια ακόμη μουσική βραδιά.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»