Κρητικά Υφαντά

Εκδήλωση για «τα Κρητικά Υφαντά και η εξέλιξη τους» πραγματοποιείται στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, οδός Πειραιώς 254. Ώρες λειτουργίας Σάββατο από 11πμ έως 4μμ και Κυριακή από 11πμ έως 6μμ.
Το διήμερο διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας».
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από Κρητική μουσική και χορό, με αφορμή την ανακήρυξη του φετινού έτους σε «Έτος Ερωτόκριτου» καθώς και με ομιλία του Κ. Ν. Μ. Καζαμιάκη, Αρχιτέκτονα και Ιστορικού Αρχιτεκτονικής και Τέχνης.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλης Πατεράκης υπογραμμίζει ότι «Την εκδήλωση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων που ως ο συλλογικός  εκφραστής σε δεύτερο βαθμό του πολιτιστικού κινήματος των Κρητικών ανά την Ελλάδα στηρίζει κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει την διάδοση του των ηθών των εθίμων της ιστορίας και του Πολιτισμού της Κρήτης και καλεί τα σωματεία-μέλη της και τους φίλους της να συμμετέχουν.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»