Διεθνή διάκριση φοιτητικών ΑΠΘ

Το βραβείο της καλύτερης ομάδας διαπραγματευτών κατέκτησαν οι φοιτήτριες Δήμητρα Καρακιουλάκη και Ελισάβετ Γκλαβίνη, της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων «Ad hog Negotiation Competition Dubai», στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που διεξήχθη από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2019.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών- την «ADR ODR International» και το «European Institute for Conflict Resolution».
Την προετοιμασία ανέλαβε η απόφοιτη του ΑΠΘ δικηγόρος- διαμεσολαβήτρια κα Ελένη Στυλιανού ενώ υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Δημοσθένης Λέντζης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές Νομικών Σχολών και Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων από ΗΠΑ, Ινδία, Σιγκαπούρη κ.α.
Με βάση τα σενάρια των διάφορων γύρων διαπραγματεύσεων, η ομάδα του ΑΠΘ κλήθηκε να «παίξει» διάφορους ρόλους, όπως τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών, τους υπευθύνους ανάληψης δημοσίων έργων στο Ντουμπάι και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των Αραβικών Εμιράτων.

mail