Press "Enter" to skip to content

Δράσεις αναβάθμισης Πειραιά

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις και η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελούν εγγύηση στο εμπόριο και στην ναυτιλία και μοχλό ανάπτυξης για τον Πειραιά, τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλης Κορκίδης κατά την κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίτας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στο ΕΒΕΠ παρόντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά, κ. Σεραφείμ, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει στον χαιρετισμό του ότι αυτή τη χρονιά θα αλλάξουν όλα με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου αλλά και της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης παράλληλα με την εισαγωγή της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.
Την, για 7η συνεχή χρονιά τελεσθείσα, σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας, κοινή εκδήλωση του ΕΒΕΠ και των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Aιγαίου, η Ένωση Βιοτεχνών-Εργοδοτών και Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, η Ένωση Επιχειρήσεων Παραγωγής και Επεξεργασίας Μετάλλων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών, η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους, οι κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Ι. Βαρβιτσιώτης, αν. Υπουργός Εξωτερικών, Άδωνις Γεωργιάδης και Νικόλαος Παπαθανάσης, Υπουργός και Υφυπουργός αντίστοιχα Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ι. Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Γ. Κουμουτσάκος, αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Γ. Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας.
Στην κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, μετά από ομόφωνη απόφαση, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π. η οικογενειακή επιχείρηση «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», και η επιχείρηση «Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός ΑΕ» ως αναγνώριση της εκατονταετούς επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσαν, στην Αντιπρόεδρο της επιχείρησης «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», κα Στέλλα Διαμαντοπούλου, και στον Πρόεδρο της επιχείρησης «Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός ΑΕ», κ. Νίκο Μανεσιώτη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.  
Επίσης, μετά από ομόφωνη απόφαση, βραβεύθηκαν:
• H Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zhang Qiyue, για τη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος Ναυτικής Λέσχης Πειραιά, κα Ειρήνη Νταϊφά.
• Ο κ. Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την πολύτιμη προσφορά του στη ναυτιλιακή κοινότητα και τον Επιμελητηριακό θεσμό.
Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
• Ο κ. Συμεών Παληός, Πρόεδρος της εταιρείας «Diana Shipping Inc.», σε αναγνώριση της μακράς και πολύτιμης προσφοράς του στην πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και η βουλευτής της Ν.Δ., κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
• Ο κ. Δ. Ανδριόπουλος, Πρόεδρος της εταιρείας «Dimand Real Estate» σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά.
Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης.
• Ο κ. Ν. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος και Ιδρυτής της εταιρείας «Ν. Γιαννόπουλος-Π. Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ», σε αναγνώριση της μακράς και πολύτιμης προσφοράς του στον κόσμο του εμπορίου και του «επιχειρείν». Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.
Στην ομιλία του ο κ. Βασίλης Κορκίδης υπογράμμισε:
«Η είσοδος στο 2020 σηματοδοτεί το κλείσιμο της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα, το κλείσιμο της δεύτερης δεκαετίας κατά την οποία η οικονομία της χώρας διήλθε δια πυρός και σιδήρου, αλλά και την έναρξη μιας νέας δεκαετίας. Το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για την οικονομική μεταβολή που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, τα πρώτα μέτρα της οποίας χαιρετίσαμε στα τέλη του περασμένου χρόνου με τον νέο αναπτυξιακό και φορολογικό νόμο.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, που πάλεψε σε αντίξοες συνθήκες, αναμένει ένα καθαρότερο ορίζοντα. Αυτόν τον ορίζοντα πρέπει πλέον να τον διατηρήσουμε «ανέφελο» και όχι ανώφελο για το νέο έμψυχο δυναμικό της χώρας που θα κληθεί να στελεχώσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον δημόσιο τομέα, ώστε να αποτραπεί ένα ακόμη κύμα φυγής νέων «εγκεφάλων» που διαθέτουν κατάρτιση και όνειρα να προσφέρουν, αλλά δυστυχώς προς όφελος άλλων οικονομιών. Αυτό είναι το δυσκολότερο στοίχημα του νέου έτους αλλά ίσως και της προσεχούς δεκαετίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να διαμορφώσει, υπό την προϋπόθεση της στήριξης από την πολιτεία, εκείνου του πλαισίου όπου οι νέοι θα ωθούν στην ανάπτυξη με τις ιδέες τους το επιχειρείν ώστε αυτό να λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας η κυκλικότητα της οποίας είναι γνωστή.
Στο Ε.Β.Ε.Π. το 2020 και όλη τη δεκαετία που ξεκινά θα συνεχίσουμε να Προχωράμε! να Αισιοδοξούμε! και να Δημιουργούμε!
Γιατί αυτό ξέρουμε, αυτό θέλουμε και αυτό οφείλουμε να κάνουμε.
Για όλους εμάς στο Ε.Β.Ε.Π., ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!
Πολύ θα ήθελα να κάνω 2020 ευχές, αλλά επιτρέψτε μου να περιοριστώ σε 11 ευχές για την επιχειρηματική Ελλάδα, όσοι ακριβώς είναι και οι φορείς που συνδιοργανώνουμε στο Ε.Β.Ε.Π. τη σημερινή εκδήλωση.
Εύχομαι λοιπόν το 2020 να είναι πράγματι η χρονιά που θα ξεκινήσει μια νέα δεκαετία με ελπιδοφόρο προοπτική για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μακάρι το 2020 να ξεκινήσει το «rebrain και rebusiness», να πραγματοποιηθεί ένα βιώσιμο επενδυτικό άλμα με αύξηση της απασχόλησης, να αισθανθούμε την ελάφρυνση της φορολογίας στην τσέπη και το ταμείο μας, να αυξηθούν τα εισοδήματά μας, να δούμε ένα νέο, αναλογιστικό και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να πετύχουμε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό προς όφελος όλων, να βρούμε λύσεις για το δημογραφικό και μεταναστευτικό, να υιοθετήσουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για ένα καλύτερο ενεργειακό περιβάλλον, να επιδείξουμε εθνική ομοψυχία απέναντι σε όποιον απειλεί τα οικονομικά μας συμφέροντα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ειρήνη στη περιοχή μας. Στην Ευρώπη, μετά το μάθημα του Brexit, να δούμε μια ισχυρή οικονομικά και αποφασιστική πολιτικά Ε.Ε. για όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη της.
Στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή το 2020, οι 11 φορείς μαζί με όλους τους άλλους, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και ξεκινάμε με 11 δράσεις:
Επικεντρωνόμαστε στην καλύτερη δυνατή διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων που είναι οι 8 στις 10 στην περιοχή μας, αλλά και στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αφού η παρουσία των γυναικών είναι έντονη τόσο στο εμπόριο όσο και τη ναυτιλία.
Εστιάζουμε την προσοχή μας στην ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στη περιοχή «Παπαστράτου», αξιοποίησης του «Πύργου» και ανάπλασης της περιοχής του «Αγίου Διονυσίου».
Αναμένουμε και πιέζουμε για καθοριστικές ενέργειες και αποφάσεις για τη δημιουργία της «Ιπποδάμειας» Αγοράς Τροφίμων, μετά και τη μελέτη που εκπονήσαμε, καθώς και για το Μητροπολιτικό πάρκο Δραπετσώνας.
Επιδιώκουμε το 2020 να είναι το τελευταίο έτος περιπλάνησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και να εγκατασταθεί οριστικά στο Μέγαρο της «Ραλλείου».
Ελπίζουμε στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού που μπορεί να επιτευχθεί σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού στη περιοχή του «Κεράνη» και επιμένουμε στην υλοποίηση της μελέτης της Περιφέρειας.
Συγχρηματοδοτούμε ως Ε.Β.Ε.Π. τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος GIS στα πρότυπα των έξυπνων ευρωπαϊκών πόλεων, με δυνατότητες επιχειρηματικής ευφυίας και διασύνδεσης «business intelligence» και υιοθετούμε το «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά.
Προσδοκούμε άλλο ένα έτος ρεκόρ ανάπτυξης των λιμενικών δραστηριοτήτων του Πειραιά που πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα επιμείνουμε σε μία ευρύτερη συνεργασία της ΟΛΠ ΑΕ με τις ΜμΕ επιχειρήσεις της περιοχής.
Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τις ψηφιακές επιμελητηριακές και άλλες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις, περιορίζοντας εμπόδια και γραφειοκρατία.
Αναπτύσσουμε τη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιά και Δυτικής Αττικής και παραχωρούμε αίθουσες του Ε.Β.Ε.Π. για μεταπτυχιακές ναυτιλιακές σπουδές & logistics.
Ανταποκρινόμαστε, άλλη μία χρονιά, στο κοινωνικό μας έργο, σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς, την Πειραϊκή Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και προετοιμαζόμαστε, όπως αρμόζει, για την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσης του έθνους μας.
Και επειδή «δεν ξεχνάμε», επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω με μία υπενθύμιση. Το «υπέρ δεκαετές» παρελθόν με τα πολλά λάθη πρέπει να μας διδάξουν και η χώρα να προχωρήσει μπροστά μέσα σε ένα παγκόσμιο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον αλλά και μία εύθραυστη γεωστρατηγικά περιοχή, όπου τα λάθη πλέον δεν επιτρέπονται, ούτε βεβαίως συγχωρούνται. Εμείς όλοι στον Πειραιά έχουμε αποδείξει, όπως βλέπετε, την αλληλεγγύη των φορέων μεταξύ μας, τη συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη της εκκλησίας, των βουλευτών και του κράτους.
Εύχομαι εκ μέρους όλων των φίλων μου προέδρων, Μια Καλή, Δημιουργική, Γεμάτη Υγεία και Ευτυχία Νέα Χρονιά!»

mail
Mission News Theme by Compete Themes.
Skip to content
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν τον επισκέπτεστε. Τα cookies προβαλλόμενου ιστότοπου είναι cookies που τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, ο ιστότοπος μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης τοποθετούν τα δικά τους cookies, τα λεγόμενα cookies τρίτων. Τα μόνιμα cookies είναι cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δεν διαγράφονται αυτόματα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε αντίθεση με τα cookies περιόδου λειτουργίας, τα οποία διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπους της Επιτροπής, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο ιστότοπος να απομνημονεύσει τις προτιμήσεις σας (όπως όνομα χρήστη, γλώσσα κ.λπ.) για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν χρειάζεται να τις εισαγάγετε εκ νέου όταν περιηγείστε στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την εμπειρία περιήγησης στους ιστότοπους της Επιτροπής. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies; Οι ιστότοποι της Επιτροπής χρησιμοποιούν κυρίως cookies προβαλλόμενου ιστότοπου. Πρόκειται για cookies που τοποθετούνται και ελέγχονται από την Επιτροπή και όχι από εξωτερικό οργανισμό. Ωστόσο, για την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων μας, θα πρέπει να αποδεχθείτε cookies από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι 3 τύποι cookies προβαλλόμενου ιστότοπου που χρησιμοποιούμε έχουν ως σκοπό: την αποθήκευση των προτιμήσεων των επισκεπτών τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοτόπων μας τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης (σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών) Cookies προτιμήσεων επισκεπτών Αυτά τοποθετούνται από εμάς και μπορούν να αναγνωστούν μόνο από εμάς. Απομνημονεύουν τα εξής: εάν αποδεχθήκατε (ή απορρίψατε) την πολιτική για τα cookies του εκάστοτε ιστότοπου εάν έχετε ήδη απαντήσει στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να συμπληρώσετε την έρευνά μας (σχετικά με το πόσο χρήσιμο ήταν το περιεχόμενο του ιστότοπου), ώστε να μην σας ζητηθεί εκ νέου Cookies τρίτων Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας προβάλλουν περιεχόμενο από εξωτερικούς παρόχους, π.χ. YouTube, Facebook και Twitter. Για την προβολή περιεχομένου τρίτων, πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι ίδιοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πολιτική τους για τα cookies, η οποία εκφεύγει του ελέγχου μας. Αν όμως δεν προβάλλετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, δεν τοποθετούνται cookies τρίτων στη συσκευή σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Δείτε περισσότερα εδώ: aboutcookies.org. Διαγραφή cookies από τη συσκευή σας Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στη συσκευή σας διαγράφοντας το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα cookies από όλους τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε. Να έχετε όμως υπόψη ότι ενδέχεται να χαθούν και ορισμένα αποθηκευμένα στοιχεία (π.χ. αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης, προτιμήσεις ιστότοπου). Διαχείριση ειδικών ανά ιστότοπο cookies Για πιο αναλυτικό έλεγχο των ειδικών ανά ιστότοπο cookies, ελέγξτε τις ρυθμίσεις cookies και προστασίας προσωπικών δεδομένων στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας Αποκλεισμός cookies Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίζετε ώστε να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας. Στην περίπτωση αυτή όμως, ίσως χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου (π.χ. σύνδεση με προφίλ). Διαχείριση των cookies ανάλυσης που χρησιμοποιούμε Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τα cookies μέσω της υπηρεσίας Europa Analytics στην ειδική ιστοσελίδα Europa Analytics.

Κλείσιμο