Μαρίνα «Elounda Hills»

Κοινή απόφαση του των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας χωροθετείται η μαρίνα «Elounda Hills», χωρητικότητας 202 σκαφών και superyachts, στην περιοχή Πλευρά Ελούντας, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.
Περιλαμβάνει χερσαία ζώνη επιφάνειας 28.540 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαμορφώνεται κατά μήκος του θαλασσίου μετώπου και καταλαμβάνει μια παράκτια έκταση από την οριογραμμή της παραλίας έως τη σημερινή ακτογραμμή (αιγιαλό). Η νέα μαρίνα θα διαμορφωθεί σε θαλάσσιο χώρο επιφάνειας 14.776 τ.μ., ο οποίος επιχώνεται.
Στη χερσαία ζώνη της καινούργιας μαρίνας ορίζονται 3 οικοδομικά τετράγωνα.
Συγκεκριμένα, το πρώτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το ΒΑ τμήμα της χερσαίας ζώνης, όπου διαμορφώνεται ο πυρήνας της μαρίνας, δηλαδή το διοικητικό και λειτουργικό της κέντρο. Στο σημείο αυτό προβλέπεται η ανέγερση μιας σειράς οικοδομημάτων, όπως τα εξής: Κτίριο διοίκησης, λιμεναρχείο, τελωνείο, ιατρείο, πύργος ελέγχου, φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξενοδοχείο – ξενώνας, υδροθεραπευτήριο (spa), χώρος παροχής ιατρικής φροντίδας, ναΐσκος, χώρος προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, σταθμοί καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων από τα σκάφη και Η/Μ εγκαταστάσεις. Επίσης, στην ίδια χερσαία ζώνη περιλαμβάνεται η κύρια οδός πρόσβασης στη μαρίνα, καθώς και εκτάσεις φυσικού αναγλύφου.
Το δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο εκτείνεται στο μεσαίο τμήμα της μαρίνας «Elounda Hills». Εκεί έχει προβλεφθεί η διαμόρφωση μίας εστίας με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, των επισκεπτών της μαρίνας και του κοινού. Περιλαμβάνονται: φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρος προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώροι στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.
Το τρίτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το ΝΔ τμήμα της μαρίνας, όπου διαμορφώνεται μία δεύτερη εστία με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, των επισκεπτών της μαρίνας και του κοινού. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώροι στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.

mail