Πανευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο

Ενιαίο πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο απαιτούν 24 εταιρίες της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας σε αντικατάσταση των περιορισμών καραντίνας που διαφέρει ανά κράτος.
Με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen ζητούν την ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου δοκιμών της ΕΕ για ταξίδια και την εφαρμογή του προς αποφυγή καραντίνες και να ανοίξουν ξανά τα σύνορα.
Υπογραμμίζουν ότι ένα πρωτόκολλο δοκιμών της ΕΕ θα επέτρεπε την κατάργηση ή τουλάχιστον σημαντική μείωση, της καραντίνας των ταξιδιωτών που θα προέρχονται από κόκκινες – γκρίζες περιοχές με κοινά κριτήρια και χαρτογράφηση.
Επισημαίνουν ότι απειλούνται άμεσα τα μέσα διαβίωσης περισσότερων από 27 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που βασίζονται στις θέσεις εργασίας που υπάρχουν από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, χειριστές εδάφους, caterers, ταξιδιωτικούς λιανοπωλητές, αεροπορικά πάροχοι υπηρεσιών πλοήγησης, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, ταξιδιωτικοί πράκτορες, οδικά μεταφορείς και υπηρεσίες logistics, κάμπινγκ, πάρκα διακοπών, ταξί, και όλες οι σχετικές αλυσίδες εφοδιασμού.

mail