Στίβος μάχης τα Βαλκάνια

Στίβος μάχης τα βαλκάνια και ειδικά η Ρουμανία από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) που επηρεάζουν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ειδικότερα την Αλεξανδρούπολη. Η διάρκεια των ασκήσεων που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν έως 5 Μαρτίου 2021 με αυξημένες πτήσεις ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού Black Hawks.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Atlantic Resolve διμερούς, κοινής και πολυεθνικής εκπαίδευσης, που αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ συμμαχικών και συνεργαζόμενων στρατευμάτων, των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση Atlantic Resolve, είναι συνεχείς προσπάθειες ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Αποτροπής, μετά την επέμβαση της Ρωσίας το 2014 στην Ουκρανία, και οι ΗΠΑ έλαβαν αρκετά άμεσα μέτρα για να ενισχύσουν τη στάση αποτροπής κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παρουσίας του αέρα, του εδάφους και του ναυτικού στην περιοχή, και την ενίσχυση των προηγουμένως προγραμματισμένων ασκήσεων. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση των στρατιωτικών σχεδίων και των αμυντικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και παραμένουν δεσμευμένες να διατηρήσουν μια συνεχή παρουσία στην Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολική Ευρώπη.

mail