Κρήτη «ψηφιακών νομάδων»

Ο πρώτος ιστότοπος στην Ελλάδα, για τους «ψηφιακούς νομάδες» δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν και τελικά επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως και σε άλλο κράτος, από αυτό που αποτελεί την έδρα της εργασίας τους.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) Νεκτάριος Ταβερναράκης στην ομιλία του στην Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2020 υπογράμμισε: «…… θα αναφερθώ στις προϋποθέσεις εκείνες, που θεωρώ πως μπορούν να καταλύσουν την έλευση επισκεπτών στο νησί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και οι οποίες στηρίζονται σε 3 κύριους πυλώνες. Την στρατηγική γεωγραφική θέση, τις ισχυρές και ποιοτικές υποδομές φιλοξενίας, και το σπάνιο, για τα διεθνή δεδομένα, οικοσύστημα επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας.»
Για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί στρατηγική επιλογή, η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μέσα από σειρά στοχευόμενων δράσεων. H αυθεντικότητα του κρητικού τοπίου, τα χιλιόμετρα των καθαρών ακτών, η αίσθηση της φιλοξενίας μπορούν να χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη βάση ενός συνολικότερου σχεδίου για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με άλλους φορείς με τελικό στόχο την προώθηση και προβολή της Κρήτης, ως ιδανικού προορισμού για εργασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την τεχνογνωσία που αναζητά η νέα γενιά επαγγελματιών, θα διασυνδεθεί με φορείς στο εξωτερικό και θα αποτελέσει μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας. Σε σύντονο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο εξωτερικό, οι Πρεσβείες της χώρας και βέβαια όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιωτικοί φορείς. Η σελίδα βρίσκεται σε διαρκή αναβάθμιση και ενημέρωση, προκειμένου να συμπεριλάβει επιπλέον πληροφορίες από τους χρήστες της.

mail