Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΒΕΠ) θεωρεί ανυπόστατο δημοσίευμα ιστότοπου του Πειραιά που κάνει λόγο για προβλήματα μετά την τον θάνατο του Προέδρου του Ανδριανού Μιχάλαρου. Στελέχη του Επιμελητηρίου εκτιμούν ότι το ΒΕΠ διακρίνεται για την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης, ανεξαρτήτως εκλογής παράταξης, προς όφελος των μελών και του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και εργαζομένων. Μια συνεργασία που στήριζε σε καθημερινή βάση και ο εκλιπών Πρόεδρος και έχει γίνει δείγμα γραφής και για άλλα Επιμελητήρια.
Ειδικότερα η Διοικητική Επιτροπή του ΒΕΠ συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου με την παρουσία όλων των μελών της, ύστερα από το σχετικό δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση τονίζει:
«ΟΜΟΦΩΝΑ δηλώνει ότι η ανάδειξη νέου Προέδρου, στη θέση του εκλιπόντος, θα γίνει σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία αλλά και οι υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες.
Για το λόγο αυτό σε πρόσφατη συνεδρίασή της στις 23-2-2021 αποφάσισε να διευρύνει το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναπλήρωσης του Προέδρου σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και αφού διερευνηθεί το νομικό πλαίσιο που προβλέπει η επιμελητηριακή νομοθεσία.
Το Επιμελητήριο, η διοίκηση και οι υπηρεσίες του, συνεχίζουν και υλοποιούν κανονικά το έργο τους, το οποίο βασίζεται στις αποφάσεις και τον προγραμματισμό των δράσεων που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του εκλιπόντος Ανδριανού Μιχάλαρου.
Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, με διακριτό ρόλο από εκείνον της Διοίκησης, αλλά με υποδειγματική συνεργασία, εκτελούν και υλοποιούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση, διασφαλίζοντας την νομιμότητα και κανονικότητα των ενεργειών και πράξεων που γίνονται.
Η Διοικητική Επιτροπή ομόφωνα θεωρεί ότι το σχετικό δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και στοχεύει στην αποδόμηση του διαχρονικού και σημαντικού έργου του εκλιπόντος προέδρου ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ,  στην διατάραξη του υποδειγματικού και ήρεμου κλίματος που επικρατεί στην υπηρεσία και το Επιμελητήριο, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στην διάρρηξη της ενότητας των οργάνων διοίκησης.
Δηλώνει ότι κανένας εξωγενής παράγοντας, όσες προσπάθειες και να καταβάλει και για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι ικανός να βλάψει και να μειώσει το κύρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο αποδεικνύεται από το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η διοίκησή του σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του.
Επίσης, η Διοικητική Επιτροπή δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

mail