Press "Enter" to skip to content

Ενίσχυση ιδιωτικών κολλεγίων

Με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση οδηγεί χυλώδες νέους στα ιδιωτικά κολλέγια, καθώς είναι ανίκανη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τόνισε η κυρία Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή.
Ειδικότερα η κυρία Γεννηματά επισήμανε:
«Εδώ και μία ώρα παρακολουθούμε το αποτέλεσμα του δήθεν δικομματισμού και στη συζήτηση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Μία συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά, που δεν λύνει προβλήματα, που δεν μπαίνει στην ουσία των προβλημάτων. Ακούσαμε από τη μία πλευρά τον Πρωθυπουργό της χώρας να περιγράφει όλα όσα δεν κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Από την άλλη πλευρά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έναν άκρατο λαϊκισμό.
Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη δείγμα στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης για τις συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης Ν.Δ.
Αυτές οι συντηρητικές πολιτικές εκδηλώνονται παντού, σε όλους τους τομείς που αφορούν άμεσα την ζωή των πολιτών.
Συναγωνίζονται στην Κυβέρνηση ποιος θα είναι πιο δεξιός.
Όλα για τους λίγους και ισχυρούς που θα πάρουν και τη μερίδα του λέοντος από τους πόρους του Ευρωπαικού ταμείου ανάκαμψης.
• Η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων έχει κλείσει για τους μικρομεσαίους. Εγκαταλείπονται μόνοι και αβοήθητοι στην δίνη των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.
• Η ενίσχυση του ΕΣΥ παραπέμπεται στις καλένδες, η στήριξη των υγειονομικών έμεινε στο χειροκρότημα και σχεδιάζεται το κλείσιμο των μονάδων του δημόσιου συστήματος υγείας. Προς όφελος των μεγάλων ιδιωτών.
• Οι εργαζόμενοι μένουν με την δήθεν συμβολική αύξηση των 13 ευρώ το μήνα, αλλά και την καθόλου συμβολική επίθεση της νέας ακρίβειας στο εισόδημα τους.
Χωρίς δικαιώματα και με τις συμβάσεις υπονομευμενες  μετά τον εργασιακό νόμο.
• Σήμερα εδώ στην Βουλή συζητείται και ένα Νομοσχέδιο που οδηγεί σε μείωση των Επικουρικών συντάξεων. Οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι οι μόνοι που θα κερδίσουν.
Εγκαταλείπετε συνειδητά τον πολιτη.
Μετατρέπετε σε κανόνα το «όποιος επιβιώσει».
Αντιμετωπίζετε κάθε συλλογική έκφραση ως εχθρό.
Ο αυταρχισμός, ο κομματισμός, η αδιαφάνεια κυριαρχούν.
Οι κοινωνικές ανισότητες, όλο και διευρύνονται.
Η ίδια ακριβώς αντίληψη κυριαρχεί και στην Παιδεία.
Κάθε νομοθεσία, κάθε Υπουργική απόφαση, έχει ένα σταθερό μοτίβο.
Την επιβολή και τον έλεγχο. Τη συμμόρφωση.
Η ψηφιακή επανάσταση απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εκπαίδευσης, ώστε να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους ανθρώπους, «πάνω και κάτω από το ποτάμι».
Αλλαγές που έπρεπε να αποτελούν την συνέχεια και την προσαρμογή στις σύγχρονες εξελίξεις των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Εσείς όμως πάτε με την όπισθεν ολοταχώς. Κυριαρχούν αντιλήψεις παλιές, ξεπερασμένες, βαθιά αυταρχικές.
Ταυτόχρονα με την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα όπως φάνηκε μέσα στην πανδημία.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
• Το ότι δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Απλά ανακοινώνατε πότε θα κλείσουν και πότε θα ανοίξουν. Δεν στηρίξατε ούτε την εξ αποστάσεως με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα «μαθησιακά κενά»;
• Τη διατήρηση των απαράδεκτων Νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για τα στελέχη της εκπαίδευσης, με μόνη αλλαγή την αντικατάσταση των «ροζ» με τους «γαλάζιους» και πάλι χωρίς κανένα κριτήριο;
• Την εξίσωση των διπλωμάτων των Κολλεγίων με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία και την υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης;
• Την αυταρχική και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση των Εκπαιδευτικών, που οδήγησε στην πρωτοφανή κατάσταση να λειτουργούν τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία εκλεγμένων εκπροσώπων τους;
• Τον Νόμο που ισοπέδωσε κάθε εργασιακό δικαίωμα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών;
• Την επαναφορά παλαιών και ξεπερασμένων αντιλήψεων, όπως αυτή για την αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια; Σε ποια εποχή βρισκόμαστε; Στο Μεσαίωνα;
• Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, από τις πρόχειρες Κυβερνητικές επιλογές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ; Κανείς δεν θέλει να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 4 και 5 αλλά ούτε να αποκλείονται αριστούχοι λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μαθήματος. Είναι απίστευτη η προχειρότητά σας και πρέπει να λύσετε άμεσα το πρόβλημα που έχετε δημιουργήσει.
Λαμβάνετε μέτρα διοικητικά μέσα στην πανδημία, έρχεστε και βάζετε έναν κόφτη με μία διοικητική ματιά, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να ανέβει το επίπεδο της εκπαίδευσης και να σταματήσουν να γράφουν τέτοιους βαθμούς. Δεν σας προβληματίζει αυτό; Τι κάνετε για να σταματήσει αυτό; Γιατί και την επόμενη χρονιά θα γράψουν τέσσερα και πέντε. Θα έχουμε άλλους μερικούς χιλιάδες έξω από οτιδήποτε, στο περιθώριο, χωρίς προοπτική, χωρίς άλλες εκπαιδευτικές διαδρομές; 
Επιμένετε σε αποσπασματικές παρεμβάσεις σε ένα πια ξεπερασμένο από τις εξελίξεις σύστημα, την ώρα που σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν το σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου. Αυτό προτείνουμε και για τη χώρα μας.
Οδηγείτε δεκάδες χιλιάδες νέους να γίνουν αναγκαστικοί πελάτες των Ιδιωτικών Κολλεγίων, όταν μάλιστα δεν έχετε φροντίσει να αναπτύξετε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Η εκπαιδευτική πολιτική σας δεν υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, δεν συνοδεύεται από πραγματικές μεταρρυθμίσεις και εμποδίζει κάθε προοπτική συναίνεσης ή συνεννόησης.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμη «χαμένη ευκαιρία» για την Εκπαίδευση.
• Η Κυβέρνηση συνεχίζει να διαμορφώνει ένα ασφυκτικό και αυταρχικό πλαίσιο Διοίκησης της Εκπαίδευσης.
• Πολλαπλασιάζει τα στελέχη της Εκπαίδευσης και τα επιλέγει με απόλυτα κομματικό έλεγχο.
• Περνά από τον συγκεντρωτισμό που ήδη χαρακτηρίζει το σύστημα, στον υπερσυγκεντρωτισμό.
• Αναιρεί την συλλογική λειτουργία του σχολείου. Αίρεται ο συλλογικός ρόλος των συλλόγων διδασκόντων, που ήταν βασικό στοιχείο της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ (Ν. 1566/85). Επαναφέρετε στην ουσία το μοντέλο του σχολείου των δεκαετιών του 1920 και του Ν. 309.
• Ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζεται ως ένας απλός εφαρμοστής των διοικητικών εντολών. Το πυκνό σύστημα ελέγχου μειώνει τη δημιουργικότητα και «φυλακίζει» την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.
• Με την προτεινόμενη διαμόρφωση των Σχολικών Συμβουλίων, το σχολείο δεν θα έχει καν την ευθύνη της λειτουργίας του και των αποφάσεων του.
Ο παιδαγωγικός λόγος και ο παιδαγωγικός ιστός υποτάσσεται στις επιλογές μιας αυταρχικής Διοίκησης.
Η απουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από τα Συμβούλια (Υπηρεσιακές Επιλογές) ανατρέπει κάθε στοιχείο αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας, διαφάνειας.
• Συμπέρασμα
Αντί για καινοτομία και μεταρρύθμιση,  έχουμε μια αντιμεταρρύθμιση με τη δημιουργία κομματικού στρατού, μια ενίσχυση της γραφειοκρατίας και του συγκεντρωτισμού.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Δεν είναι τυχαίο πως και το Νομοσχέδιο αυτό δεν αποτελεί προϊόν ουσιαστικής διαβούλευσης με τα πολιτικά κόμματα, με τους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις τους, με την ελληνική κοινωνία.
Μόνο το γεγονός ότι προστέθηκαν 30 άρθρα μετά την λήξη της επίσημης διαβούλευσης, αποδεικνύει τα λεγόμενα μας.
Δεν μας εκπλήσσει η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας στην διατήρηση καταστροφικών επιλογών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ, το δίδυμο Μητσοτάκη – Τσίπρα, έχουν πια δοκιμαστεί στην πράξη. Βολεύονται και οι δύο σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, διχασμού και εντάσεων.
• Διατηρείτε το «κουτσουρεμένο σχολείο (ως τις 13:15) που υποβάθμισε την Δημόσια Εκπαίδευση και κατάργησε χιλιάδες θέσεις Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων.
• Δεν επαναφέρετε τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου.
• Δεν περιγράφετε σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ούτε επαναφέρονται θεσμοί όπως τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά κέντρα (ΠΕΚ).Πως θα κάνετε την επιμόρφωση για την οποία μιλάτε; Υπάρχει κενό. Δεν υπάρχουν δομές.
Στο Νομοσχέδιο ψηφίζουμε όχι επί της αρχής, εμείς εκφράζουμε μια άλλη αντίληψη για την εκπαίδευση.
Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από το πραγματικό περιεχόμενο του, είτε επαναφέροντας παλαιότερες δικές μας διατάξεις (π.χ. θεσμός μέντορα για τους νεοδιόριστους). Είτε διατάξεις που προωθούν μια περιγραφική διαδικασία Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών.
Αυτά τα άρθρα θα τα υπερψηφίσουμε, παρά τον ελλιπή και αποσπασματικό χαρακτήρα τους.
Γιατί όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, το εννοούμε.
Όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι για μας αξιολόγηση πέρα από την  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημαίνει και
• Αξιολόγηση προγραμμάτων, δομών και στελεχών.
• Διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης, με στόχο την βελτίωση της σχολικής λειτουργίας.
• Εφαρμογή ενός συστήματος εσωτερικής αξιολόγησης για την ενίσχυση της παρεχόμενης παιδείας.
Εμείς θεωρούμε την αξιολόγηση ως ένα μέσο για να πετύχουμε εκπαιδευτικούς στόχους.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Άμεση ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης είναι η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να καλυφθούν τα Μαθησιακά Κενά.
Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε:
Α) Να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
Ο ΕΟΔΥ, να προχωρεί σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
Β) Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους απαιτείται ώστε τα κενά να μην γίνουν μαθησιακό έλλειμμα.
Γ) Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης  και να γίνουν πρόσθετες προσλήψεις για να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που έχουν οι μαθητές μας και οι μαθήτριες μας.
Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.
Εμείς νοιαζόμαστε για όλους τους μαθητές και για τους άριστους και για τα πίσω θρανία.
Μια κοινωνία προχωράει όταν όλοι οι πολίτες συμμετέχουν στη γνώση και τη μάθηση.
Δεν μπορείς να πας μπροστά με το 1/3 της κοινωνίας.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Επιδιώκουμε την συνεννόηση, γι’ αυτό και πρώτο μέλημα μας είναι η επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.
Εκεί θα κριθούν και θα συγκριθούν οι πολιτικές όλων μας.
Στο Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουμε ότι η Παιδεία είναι Εθνική Υπόθεση. Αυτό που πίστευε πάντα το ΠΑΣΟΚ που προχώρησε στις  μεγάλες αλλαγές.
Έχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για:
Το Ψηφιακό Δημόσιο Σχολείο, το Εθνικό Απολυτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, την απελευθέρωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.
Με στόχο:
Την προσφορά ίσων ευκαιριών στους νέους.
Την οικολογική συνείδηση στους μαθητές.
Την καλλιέργεια ενός συστήματος ανθρωπιστικών αξιών.
Για ένα πολίτη με δημοκρατικές αρχές που θα συμμετέχει στο δημόσιο βίο. Που θα έχει εφόδια για να στηριχθεί η πράσινη ανάπτυξη με γνώση και καινοτομία.
Για μια ανοιχτή κοινωνία.
Είναι μεγάλο στοίχημα η Παιδεία. Χρειάζεται όραμα, έμπνευση.
Είναι μεγάλη υπόθεση η μεταρρύθμιση στην Παιδεία για να την αφήσουμε στα χέρια της συντηρητικής παράταξης.
Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να κάνουμε πράξη τη Νέα Αλλαγή και στην παιδεία.»

mail

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν τον επισκέπτεστε. Τα cookies προβαλλόμενου ιστότοπου είναι cookies που τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, ο ιστότοπος μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης τοποθετούν τα δικά τους cookies, τα λεγόμενα cookies τρίτων. Τα μόνιμα cookies είναι cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δεν διαγράφονται αυτόματα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε αντίθεση με τα cookies περιόδου λειτουργίας, τα οποία διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπους της Επιτροπής, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο ιστότοπος να απομνημονεύσει τις προτιμήσεις σας (όπως όνομα χρήστη, γλώσσα κ.λπ.) για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν χρειάζεται να τις εισαγάγετε εκ νέου όταν περιηγείστε στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την εμπειρία περιήγησης στους ιστότοπους της Επιτροπής. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies; Οι ιστότοποι της Επιτροπής χρησιμοποιούν κυρίως cookies προβαλλόμενου ιστότοπου. Πρόκειται για cookies που τοποθετούνται και ελέγχονται από την Επιτροπή και όχι από εξωτερικό οργανισμό. Ωστόσο, για την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων μας, θα πρέπει να αποδεχθείτε cookies από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι 3 τύποι cookies προβαλλόμενου ιστότοπου που χρησιμοποιούμε έχουν ως σκοπό: την αποθήκευση των προτιμήσεων των επισκεπτών τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοτόπων μας τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης (σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών) Cookies προτιμήσεων επισκεπτών Αυτά τοποθετούνται από εμάς και μπορούν να αναγνωστούν μόνο από εμάς. Απομνημονεύουν τα εξής: εάν αποδεχθήκατε (ή απορρίψατε) την πολιτική για τα cookies του εκάστοτε ιστότοπου εάν έχετε ήδη απαντήσει στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να συμπληρώσετε την έρευνά μας (σχετικά με το πόσο χρήσιμο ήταν το περιεχόμενο του ιστότοπου), ώστε να μην σας ζητηθεί εκ νέου Cookies τρίτων Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας προβάλλουν περιεχόμενο από εξωτερικούς παρόχους, π.χ. YouTube, Facebook και Twitter. Για την προβολή περιεχομένου τρίτων, πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι ίδιοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πολιτική τους για τα cookies, η οποία εκφεύγει του ελέγχου μας. Αν όμως δεν προβάλλετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, δεν τοποθετούνται cookies τρίτων στη συσκευή σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Δείτε περισσότερα εδώ: aboutcookies.org. Διαγραφή cookies από τη συσκευή σας Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στη συσκευή σας διαγράφοντας το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα cookies από όλους τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε. Να έχετε όμως υπόψη ότι ενδέχεται να χαθούν και ορισμένα αποθηκευμένα στοιχεία (π.χ. αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης, προτιμήσεις ιστότοπου). Διαχείριση ειδικών ανά ιστότοπο cookies Για πιο αναλυτικό έλεγχο των ειδικών ανά ιστότοπο cookies, ελέγξτε τις ρυθμίσεις cookies και προστασίας προσωπικών δεδομένων στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας Αποκλεισμός cookies Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίζετε ώστε να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας. Στην περίπτωση αυτή όμως, ίσως χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου (π.χ. σύνδεση με προφίλ). Διαχείριση των cookies ανάλυσης που χρησιμοποιούμε Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τα cookies μέσω της υπηρεσίας Europa Analytics στην ειδική ιστοσελίδα Europa Analytics.

Κλείσιμο