Αποκαλυπτήρια στήλης πεσόντων Αγίας Ρουμέλης

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 τα αποκαλυπτήρια της στήλης των πεσόντων στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων, παρουσία μελών των οικογενειών των εκλιπόντων και μεγάλης μερίδας κόσμου.
Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα ως ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που αιχμαλωτίστηκαν από ναζιστικά στρατεύματα και οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης του Μαουτχάουζεν χωρίς να επιστρέψουν ποτέ. Χρέος μας να τιμούμε ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους, δικαίωση για τις οικογένειές τους και παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καραχάλιος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων, κ. Μανούσο Χιωτάκη, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ρουμέλης, κ. Ιωάννη Τζατζιμάκη.
Την κατά γενική ομολογία συγκινητική ομιλία ανέγνωσε η εγγονή του εκλιπόντος Ευστράτιου Τζατζιμάκη, κα Γεωργία Τζατζιμάκη.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δήμου Σφακίων, από τον Δήμαρχο κ. Μανούσο Χιωτάκη, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου, από την Τ.Κ. Αγίας Ρουμέλης ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Τζατζιμάκης, από τον Δήμο Χανίων ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Νικηφοράκης, από τον Δήμο Αποκορώνου ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γυπαράκης, από τον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων ο ανθυπασπιστής κ. Ιωάννης Τζουγανάκης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσσών ο διοικητής αντιπύραχος κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, από την Διεύθυνση Δασών Χανίων ο κ. Ιωάννης Φωτάκης και εκ μέρους του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, από τον π. Δήμαρχο Μηθύμνης κ. Σπύρο Δαράκη. Εν συνεχεία ακολούθησε ριζίτικο τραγούδι. Η σεμνή αυτή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

mail