Press "Enter" to skip to content

Συμφωνία έκτρωμα

Ιστορικά επικίνδυνη για το λαό και ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην ομιλία του στην Βουλή όπου διεξάγεται συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας.
            Ο κ. Κουτσούμπας συγκεκριμένα ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα, η 12η Μαΐου, κατά την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ (κατ’ όνομα και μόνο αμυντική, αλλά στην πραγματικότητα πολύ – πολύ επιθετική), θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια ως ένα αρνητικό ορόσημο για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
            Μπορεί σήμερα το περιεχόμενο και ο αντίκτυπος αυτής της συμφωνίας να μην είναι τόσο γνωστά στον ελληνικό λαό, γιατί, με εξαίρεση το ΚΚΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα φροντίζετε, είτε να αποσιωπάτε είτε να συσκοτίζετε αυτό το πραγματικό περιεχόμενο. Μπορεί να προσπαθείτε να καλλιεργήσετε ένα πανηγυρικό κλίμα, όμως να ξέρετε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθεί και το περιεχόμενο αυτής της Συμφωνίας -όπως κι άλλων παρόμοιων που υπογράψατε- και φυσικά θα αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας αυτής της στρατηγικής που εμπλέκει τη χώρα και το λαό σε νέες, πολύ μεγάλες περιπέτειες.
            Απότοκο αυτής της Στρατηγικής είναι και η σημερινή συμφωνία. Από αυτή την άποψη, θα συμφωνήσουμε μαζί σας, ότι η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική. Είναι ιστορικά επικίνδυνη για το λαό, είναι ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
            Γι’ αυτό το λόγο θα είναι και ιστορικές οι ευθύνες όσων ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία, αλλά και όσων την προετοίμασαν στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, ο οποίος εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στη σημερινή συμφωνία – έκτρωμα, την οποία ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να προσκομίσει ως δώρο, εν όψει της συνάντησής του με το Αμερικάνο πρόεδρο Μπάϊντεν.
            Τι περιέχει ακριβώς αυτό το έκτρωμα;
            Το περιέγραψαν πολύ καλά οι βουλευτές του ΚΚΕ, όμως αξίζει να το επαναλάβουμε ακόμη μία για να το μάθει όλος ο ελληνικός λαός.
            Με τη συμφωνία επεκτείνονται και μονιμοποιούνται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Στεφανοβίκειο, αλλού, όλη σχεδόν η ελληνική επικράτεια, μετατρέπεται σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται στρατιωτικές αποστολές, προωθούνται στρατιωτικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, πραγματοποιούνται ασκήσεις τεράστιας κλίμακας και με σενάρια πολέμου, μεταφέρονται οπλικά συστήματα όλων των ειδών.
            Ακόμη και ετοιμότητα φιλοξενίας πυρηνικών όπλων προβλέπεται!
            Πρόκειται για υποδομές που παίζουν ήδη και θα παίξουν στο μέλλον, ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις πολεμικές συγκρούσεις, που σήμερα έχουν ως επίκεντρο την Ουκρανία, αύριο μπορεί να γενικευτούν παραπέρα.
            Κι αυτό δεν το λέει πια μόνο το ΚΚΕ. Το παραδέχονται οι σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί πλέον οι ανταγωνισμοί, (ενεργειακοί, οικονομικοί, γεωπολιτικοί, στρατιωτικοί), σε έναν κόσμο που σαπίζει και συσσωρεύει τεράστια αδιέξοδα, αυτοί οι ανταγωνισμοί δεν μπορούν να τιθασευτούν με διπλωματικά και πολιτικά μέσα.
            Αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός, οι καθημερινές στρατιωτικές ασκήσεις, η αποστολή σύγχρονων αμερικάνικων και άλλων ΝΑΤΟϊκών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, η επιφυλακή και οι απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων, η προετοιμασία για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που έχουν προκαλέσει τις γνωστές ρωσικές αντιδράσεις, ενώ μπροστά μας έχουμε την ΝΑΤΟική Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη, για επέκτασή του σε ολόκληρη την υδρόγειο.
            Άλλωστε, αυτοί οι ανταγωνισμοί θα κρίνουν τα επόμενα χρόνια, την ίδια την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, με την ιστορία να έχει αποδείξει επανειλημμένα και με τραγικό τρόπο, ότι αυτές οι διαμάχες δεν κρίνονται ειρηνικά, διπλωματικά και φιλικά, αλλά πολεμικά και βίαια με θύματα μόνο τους λαούς.
            Τι άλλο περιέχει αυτή η Συμφωνία;
            Οι ΗΠΑ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο σε στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας, χώρια από αυτόν που ήδη έχουν.
            Ουσιαστικά, όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο, σε ένα πολεμικό προγεφύρωμα για τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η ρωσοΝΑΤΟϊκή σύγκρουση στην Ουκρανία κλιμακώνεται και ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου είναι παραπάνω από υπαρκτός.
            Κι εσείς σέρνετε το λαό και τη χώρα στο στόμα του λύκου.
            Σε ένα μακελειό απρόβλεπτων διαστάσεων για να στηρίξετε το ευρωατλαντικό στρατόπεδο ληστών. Ένα στρατόπεδο που έχει τις ίδιες ευθύνες με την καπιταλιστική Ρωσία, για το δράμα που ζει ο λαός της Ουκρανίας σήμερα και που -με τους πολέμους και τις επεμβάσεις- έχει αιματοκυλήσει και άλλους λαούς τα τελευταία χρόνια, όπως του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Αφγανιστάν.
            Αλλά για αυτά δεν βγάζετε πλέον τσιμουδιά. Γιατί είστε οπαδοί της θεωρίας, του δόγματος, των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, που με προκλητικό τρόπο πρόβαλε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας το ΤΙΜΕ τότε, με εκείνο το κυνικό πρωτοσέλιδό του.
            Το θυμάστε; Θα σας το θυμίσω εγώ. Έγραφε:
            «BRINGING THE SERBS TO HEEL. A massive bombing attack opens the door to peace». Δηλαδή: «ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥΣ. Μια μαζική επίθεση με βομβαρδισμούς ανοίγει την πόρτα στην ειρήνη»! Αυτό είναι το δόγμα σας. (Ορίστε για τα πρακτικά). Αλλά αυτοί είστε!
            Είναι γνωστό ότι και αυτοί οι βομβαρδισμοί, οι πόλεμοι δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν, χωρίς τη συνδρομή που παρείχαν στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις μια σειρά από υποδομές τους στην Ελλάδα, όπως ήταν η βάση της Σούδας.
            Πού την πάτε -αλήθεια- τη «δουλειά»; Τι προετοιμάζετε; Ποιοι είναι οι κρυφοί σχεδιασμοί σας;
            Σας έχουμε ρωτήσει δεκάδες φορές, θα σας ρωτήσουμε ακόμη μια:
            – Ετοιμάζονται -ναι ή όχι- ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και μονάδες να πάρουν μέρος σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές στην Ανατολική Ευρώπη;
            Και μάλιστα, επειδή -ευτυχώς- δεν υπάρχουν πρόθυμοι στρατιωτικοί να ρισκάρουν τη ζωή τους για ξένα συμφέροντα, από αυτά που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν, (δηλαδή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και το συμφέρον του ελληνικού λαού), ετοιμάζετε διαφόρων ειδών χρηματικά κίνητρα προσέλκυσης!
            – Παρακάτω. Ετοιμάζεστε -ναι ή όχι- να στείλετε κι άλλο πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, όπως πυραύλους και τεθωρακισμένα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- δηλαδή, πολεμικό υλικό που είναι χρήσιμο για την άμυνα της δικής μας χώρας;
            – Γνωρίζετε -ναι ή όχι- ότι στο πλαίσιο ρωσικών ασκήσεων υπάρχουν σχέδια με πλήγματα σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης;
            Αυτή η είδηση υπήρξε, δημοσιεύτηκε και στον Ριζοσπάστη και σε άλλες εφημερίδες και δεν διαψεύστηκε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που αποδεικνύει, ότι έχουμε ξεφύγει πλέον από το επίπεδο των προειδοποιήσεων που γίνονται από τη Ρωσία σε βάρος της Ελλάδας και έχουμε πάει στο επίπεδο των ασκήσεων και των σεναρίων.
            Μέχρι και βιντεοπαιχνίδια προσομοίωσης υπάρχουν πλέον στη Δύση, όπου μέσα στους στόχους της Ρωσίας συμπεριλαμβάνονται η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα και η Σούδα. Δέστε στο πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ των ΗΠΑ..
            Και πως δικαιολογείτε αυτές τις επιλογές;
            Με το σαθρό επιχείρημα, ότι δήθεν συνιστούν τη σωστή πλευρά της ιστορίας, γιατί η συνδρομή στον «αμυνόμενο» -λέτε- «θα λειτουργήσει θετικά για τη χώρα, αν κάποια στιγμή βρεθεί η ίδια σε μια παρόμοια θέση»!
            Αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης από το πρωί μέχρι το βράδυ.
            Ε, λοιπόν, σας λέμε και κυρίως το λέμε στον ελληνικό λαό, γιατί εσάς από το ένα αυτί σας μπαίνουν κι από το άλλο σας βγαίνουν: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψεύτικο, τίποτα πιο προσχηματικό, τίποτα πιο ανιστόρητο και τίποτα πιο γελοιωδέστερο, από αυτόν τον ισχυρισμό.
            Η συνδρομή που, εδώ και χρόνια, δίνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για να διεξάγουν πολέμους και επεμβάσεις σε βάρος χωρών και λαών, είναι συνδρομή σε κάποιον «αμυνόμενο»;
            Η συνδρομή που διαχρονικά δίνετε στο Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, συνδρομή σε αμυνόμενο είναι ή σε επιτιθέμενο;
            Η συνδρομή που δίνετε στη Σαουδική Αραβία, με την αποστολή πυραύλων Πάτριοτ για να επιτίθεται σε βάρος του λαού της Υεμένης, είναι συνδρομή σε κάποιον που αμύνεται;
            Το γεγονός ότι δεν έχετε βγάλει άχνα, τσιμουδιά, για τις επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, αλήθεια σε ποιον κλείνει το μάτι; Στον αμυνόμενο ή στον επιτιθέμενο;
            Αφήστε λοιπόν τα προσχήματα και τις γελοίες δικαιολογίες.
            Και στην Ουκρανία είστε με το μέρος του ενός επιθετικού στρατοπέδου σε βάρος ενός άλλου, που αυτή τη στιγμή και τα δύο στρατόπεδα διεξάγουν έναν άδικο πόλεμο, μετατρέποντας το λαό της Ουκρανίας σε «σάκο του μποξ».
            Όσο για το επιχείρημά σας, ότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται η χώρα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και του τούρκικου αναθεωρητισμού, ούτε οι δικοί σας δεν σας πιστεύουν!
            Άλλωστε, αυτό δεν είναι και κάτι καινούριο.
            Είναι το μόνιμο, διαχρονικό επιχείρημα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων
            Νεοδημοκρατικών, πασοκικών, συριζαίϊκων, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή στα διάφορα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια. Πρόκειται για επιχείρημα που είναι ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο.
            Το 1990, θυμούνται οι παλιότεροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τη συμφωνία για τις βάσεις. Και το 1995 είχαμε το casus belli κι ένα χρόνο μετά, την κρίση των Ιμίων. Το 2020 υπογράφτηκε η νέα συμφωνία για τις βάσεις και αμέσως μετά είχαμε την κρίση με το Oruc Reis.
            Σήμερα, μετά από δύο μήνες πολέμου που οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα δουλεύουν «στο φουλ»:
-έχουν καταγραφεί ρεκόρ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου,
-έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις της Τουρκίας με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας -προφανώς ελληνικής- και με παρουσία Αμερικανών κι άλλων ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων.
            Παρότι ο κ. Μητσοτάκης στην ενημέρωση που έκανε τουλάχιστον σε μένα, φαντάζομαι τα ίδια είπε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντησή του τότε με τον Ερντογάν, που μας πήρε τηλέφωνο, ήταν σίγουρος ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις, είπε ότι θα εκπλαγεί μάλιστα εάν συνεχίσει παραβιάσεις η Τουρκία από δω και πέρα. Δηλαδή έπεσε εντελώς έξω το λιγότερο…
            Και γιατί όλα αυτά; Γιατί προφανώς αυτό που ενδιαφέρει τους ΝΑΤΟϊκούς, τις ΗΠΑ πιο συγκεκριμένα, είναι η διασφάλιση της συνοχής στην Ν.Α. πτέρυγα του ΝΑΤΟ…
-Γιατί αυτή η διασφάλιση περνά μέσα από το ρόλο της Τουρκίας…
-Και γιατί αυτός ο ρόλος προωθείται μέσα από ανταλλάγματα και παζάρια που ανοίγουν το δρόμο για λύσεις συνεκμετάλλευσης που θα προετοιμάσει όμως τον κύκλο νέων συγκρούσεων και προβλημάτων και δεν θα ανοίξει το δρόμο για επίλυση σωστή του προβλήματος.
            Είναι αυτό που δήλωσε πρόσφατα, κυνικά και αντικειμενικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, στη βουλή. Ότι “δεν είναι καλή εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”!
            Αντιλαμβάνεστε, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, πού οδηγείτε τη χώρα και τον ελληνικό λαό, μέσω αυτής της στρατηγικής και μέσω τέτοιων συμφωνιών που μας βάζουν στο μάτι του κυκλώνα;
            Ρητορικό φυσικά το ερώτημα.
            Δεν σας θεωρούμε ούτε ανόητους ούτε σας κατηγορούμε για πολιτική αφέλεια. Σας κατηγορούμε για κάτι ακόμη χειρότερο.
            Σας κατηγορούμε για συνειδητή πολιτική επιλογή να σύρετε το λαό και τη χώρα -ακόμη περισσότερο- στο δολοφονικό ευρωΝΑΤΟϊκό άρμα, γιατί αυτό επιβάλλουν συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, ορισμένων τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου κυρίως που, μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου, βρίσκουν ευκαιρίες για μπίζνες, αγορές και νέα αμύθητα κέρδη.
            Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό που συμβαίνει με την ενεργειακή ακρίβεια και συνολικά την εκτίναξη των τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
            Αυτό το έγκλημα τόσο σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, όσο και των ενεργειακών πηγών της χώρας, σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε βήμα το βήμα από όλες τις κυβερνήσεις, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
            Ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και να επιταχύνει σχεδιασμούς που προϋπήρχαν. Όπως ήταν η στρατηγική για την απελευθέρωση της ενέργειας, δηλαδή η πλήρης ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του αγαθού της ενέργειας. Όπως ήταν η πολιτική της πράσινης μετάβασης της ΕΕ, με την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων και τα πράσινα χαράτσια, που αύξησαν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη και απαξίωσαν μια πολύτιμη εγχώρια και φτηνή πηγή ενέργειας.
            Αυτή η πολιτική ήταν που μετέτρεψε το φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο και τώρα με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία, το αντικαθιστά με το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, από τη μεταφορά του οποίου θα κάνουν πάλι χρυσές «κονόμες» οι Έλληνες εφοπλιστές.
            Αυτά τα συμφέροντα κι αυτή την πολιτική, ούτε κατ’ ελάχιστον δεν τα θίγουν, είτε τα μέτρα της κυβέρνησης που φορτώνουν πάλι στο λαό, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τις όποιες ελαφρύνσεις, είτε οι προτάσεις των άλλων κομμάτω        Ουσιαστική λύση αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ -που κατατέθηκαν και με τη μορφή τροπολογίας- για:
-Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων,
-Την κατάργηση του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τέλους διοξειδίου του άνθρακα», που τεχνητά απαξιώνει τη λιγνιτική παραγωγή,
-Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των ειδικών φόρων και του χρηματιστηρίου ενέργειας,
-Την εγκατάλειψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που εκτινάσσουν το κόστος του φυσικού αερίου.
-Για να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές ενέργειας που διαθέτει πλούσια η χώρα μας και να πάψει επιτέλους η ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα.
            Φυσικά, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα δεν στηρίζουν τέτοιες προτάσεις που δίνουν λύση και άμεσα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο πρόβλημα. Γι’ αυτό και αυτές τις προτάσεις πρέπει να τις μάθει και να τις κρίνει ο ελληνικός λαός. Αυτός μόνο μπορεί να τις επιβάλει με την πάλη του, τον αγώνα του, με την συνολική ενίσχυση του ΚΚΕ.
            Ιδού λοιπόν ποιοι είναι οι νικητές του πολέμου. Τμήματα του κεφαλαίου και από τη μία κι από την άλλη πλευρά.
            Χαμένοι είναι οι ίδιοι οι λαοί που πληρώνουν με το αίμα τους, με τη ζωή τους, με τον ιδρώτα τους, το κόστος του πολέμου.
            Ανάμεσά τους κι ο ελληνικός λαός, που πληρώνει το κόστος αυτών των πολιτικών, που πληρώνει για τους υπέρογκους εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και θα αποδειχθεί ξανά αυτό πολύ σύντομα.
            Και επιπλέον κινδυνεύει να πληρώσει ακόμη πιο ακριβά τη στρατηγική της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια και τις σημερινές συμφωνίες που φέρνετε στη βουλή
            Γι’ αυτό κι από τη μεριά του ΚΚΕ θα εισπράξετε ένα πελώριο «ΟΧΙ» στην ελληνοαμερικανική συμφωνία.
            Ένα καθαρό και πελώριο ΟΧΙ, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και «ναι μεν αλλά…», όπως είναι η στάση των άλλων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, αφού προετοίμασε τη συμφωνία, αφού εγκαινίασε όλες τις νέες βάσεις, πριν καν αυτή η συμφωνία υπογραφεί από τη βουλή, τώρα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και κυρίως να κρύψει από τον ελληνικό λαό, ότι αυτή η συμφωνία έχει και τη δική του σφραγίδα, αυτός την προετοίμασε.
            Έφτασε στο σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας να λένε: «Ναι, τη δώσαμε την Αλεξανδρούπολη στους Αμερικάνους, αλλά όχι για επιθετικούς σκοπούς»!
            Έλεος! Πόση υποκρισία!!! Πόσο ψέμα πια… Δεν ντρέπεστε; Αλλά τι ρωτάω… Εσείς να ντραπείτε; Οι πρώτοι διδάξαντες της πολιτικής κωλοτούμπας;
            Και τώρα τι ακριβώς λέτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; «Δεν είναι αρκετά τα ανταλλάγματα», λέτε. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση, από τέτοιες επιθετικές, πολεμοκάπηλες και τυχοδιωκτικές συμφωνίες, να προκύψουν ανταλλάγματα υπέρ του λαού! ‘Η μήπως δεσμεύεστε ότι, αν βρεθείτε στην κυβέρνηση -αύριο μεθαύριο, κάποτε- θα την καταργήσετε, μιας και η συμφωνία δίνει απ’ ότι λένε και διαβάσαμε το περιθώριο αυτό.
            Φυσικά και δεν τολμάτε ούτε καν να το ψελλίσετε. Ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, όπως κάνατε με τα μνημόνια που θα τα καταργούσατε με ένα άρθρο…
            Βέβαια σας είδαμε, σας είδε κι ο ελληνικός λαός, σας ζήσαμε, σας έζησε και ο ελληνικός λαός και από την καλή και από την ανάποδη και εσάς βεβαίως, όπως και τη ΝΔ τώρα και παλιότερα ή το ΠΑΣΟΚ παλιότερα.
            Να, λοιπόν, πώς ξεγελάτε και εξαπατάτε το λαό.
            Συμφωνείτε με την κυβέρνηση στα κύρια και τα στρατηγικά και προσπαθείτε να στρέψετε την προσοχή του κόσμου σε ζητήματα δευτερεύοντα και εν ολίγοις ανύπαρκτα…
            Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
            Να είστε σίγουροι ότι αυτό το πατριωτικό για τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα διεθνιστικό για όλους τους λαούς του κόσμου και κυρίως της περιοχής «ΟΧΙ» του ΚΚΕ, έχει μέσα στην κοινωνία και το λαό, στη νεολαία, πολύ μεγαλύτερη απήχηση από την εκλογική επιρροή του Κόμματός μας.
            Άλλωστε ξέρετε και βλέπετε -ακόμη και από τις δημοσκοπήσεις που εσείς κάνετε και παραγγέλνετε- ότι το ευρωατλαντικό αφήγημα δεν πείθει, δεν περνάει όσο θα θέλατε.
            Γι’ αυτό και έχετε επιστρατεύσει τα πάντα. Από την προπαγάνδα, την κατασυκοφάντηση και τον αντικομμουνισμό, μέχρι τη βία και την καταστολή σε όσους αντιδρούν στη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, η πατρική μας γη, γη αγωνιστών ηρώων γίνεται ένα απέραντο «φαιό νταμάρι»…
            Μετατρέπετε τη χώρα, για να χρησιμοποιήσουμε την ποίηση του Αλκη Αλκαίου που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος, σε «ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»…
            Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό, που κρατάει ακόμα ζωντανή τη μνήμη, που νοιώθει την αγωνία μας.
            Απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό, ανοιχτόμυαλο, σκεπτόμενο άνθρωπο της πατρίδας μας και του λέμε: Όποιος θέλει πραγματικά να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στην πλευρά του εργαζόμενου λαού μας και όχι στην πλευρά των εκμεταλλευτών του, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών τους, των κυβερνήσεών τους, παίρνει τη θέση του τώρα στον αγώνα που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με το ΚΚΕ μπροστά, ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας σε άδικους πολέμους.
            Σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται και αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασής του, ακόμη και με τη χρήση των πιο εξελιγμένων και καταστροφικών όπλων, είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» να διαμορφωθεί και να δυναμώσει ένα παλλαϊκό μέτωπο:
– Για να καταργηθούν αυτές οι επαίσχυντες επιθετικές Συμφωνίες.
– Για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
– Να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για ΝΑΤΟϊκές και άλλες ασκήσεις που αποτελούν πραγματικές «πρόβες πολέμου».
            Το πανό του ΚΚΕ σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, «όχι στον πόλεμο, όχι στη συμμετοχή, όχι στις βάσεις», φώτισε και τίμησε την αγωνιστικότητα και περηφάνια του ελληνικού λαού.
            Όπως και το αποψινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και εδώ έξω από τη Βουλή της Επιτροπής κατά της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας και δεκάδων σωματείων, επιτροπών ειρήνης, μαζικών φορέων, όλα αυτά στέλνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα όπως αποτυπώνονται στην ποίηση του Γ. Ρίτσου, που την έκανε τραγούδι ο Μίκης Θεοδωράκης:
«ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΔΙΧΩΣ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΙΑ,
ΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».

mail

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Τι είναι τα cookies; Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν τον επισκέπτεστε. Τα cookies προβαλλόμενου ιστότοπου είναι cookies που τοποθετούνται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Επιπλέον, ο ιστότοπος μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης τοποθετούν τα δικά τους cookies, τα λεγόμενα cookies τρίτων. Τα μόνιμα cookies είναι cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και δεν διαγράφονται αυτόματα μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε αντίθεση με τα cookies περιόδου λειτουργίας, τα οποία διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τους ιστότοπους της Επιτροπής, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα cookies. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο ιστότοπος να απομνημονεύσει τις προτιμήσεις σας (όπως όνομα χρήστη, γλώσσα κ.λπ.) για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν χρειάζεται να τις εισαγάγετε εκ νέου όταν περιηγείστε στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την εμπειρία περιήγησης στους ιστότοπους της Επιτροπής. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies; Οι ιστότοποι της Επιτροπής χρησιμοποιούν κυρίως cookies προβαλλόμενου ιστότοπου. Πρόκειται για cookies που τοποθετούνται και ελέγχονται από την Επιτροπή και όχι από εξωτερικό οργανισμό. Ωστόσο, για την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων μας, θα πρέπει να αποδεχθείτε cookies από εξωτερικούς οργανισμούς. Οι 3 τύποι cookies προβαλλόμενου ιστότοπου που χρησιμοποιούμε έχουν ως σκοπό: την αποθήκευση των προτιμήσεων των επισκεπτών τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοτόπων μας τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης (σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών) Cookies προτιμήσεων επισκεπτών Αυτά τοποθετούνται από εμάς και μπορούν να αναγνωστούν μόνο από εμάς. Απομνημονεύουν τα εξής: εάν αποδεχθήκατε (ή απορρίψατε) την πολιτική για τα cookies του εκάστοτε ιστότοπου εάν έχετε ήδη απαντήσει στο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να συμπληρώσετε την έρευνά μας (σχετικά με το πόσο χρήσιμο ήταν το περιεχόμενο του ιστότοπου), ώστε να μην σας ζητηθεί εκ νέου Cookies τρίτων Ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας προβάλλουν περιεχόμενο από εξωτερικούς παρόχους, π.χ. YouTube, Facebook και Twitter. Για την προβολή περιεχομένου τρίτων, πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι ίδιοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πολιτική τους για τα cookies, η οποία εκφεύγει του ελέγχου μας. Αν όμως δεν προβάλλετε το συγκεκριμένο περιεχόμενο, δεν τοποθετούνται cookies τρίτων στη συσκευή σας. Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Δείτε περισσότερα εδώ: aboutcookies.org. Διαγραφή cookies από τη συσκευή σας Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στη συσκευή σας διαγράφοντας το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα cookies από όλους τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε. Να έχετε όμως υπόψη ότι ενδέχεται να χαθούν και ορισμένα αποθηκευμένα στοιχεία (π.χ. αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης, προτιμήσεις ιστότοπου). Διαχείριση ειδικών ανά ιστότοπο cookies Για πιο αναλυτικό έλεγχο των ειδικών ανά ιστότοπο cookies, ελέγξτε τις ρυθμίσεις cookies και προστασίας προσωπικών δεδομένων στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας Αποκλεισμός cookies Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα ρυθμίζετε ώστε να μην επιτρέπεται η τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας. Στην περίπτωση αυτή όμως, ίσως χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια ιστοσελίδα. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου (π.χ. σύνδεση με προφίλ). Διαχείριση των cookies ανάλυσης που χρησιμοποιούμε Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τα cookies μέσω της υπηρεσίας Europa Analytics στην ειδική ιστοσελίδα Europa Analytics.

Κλείσιμο