Last updated on 23 Ιουλίου 2022
Η
αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα είχαν την τιμητική τους στο Λονδίνο,
στην έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival». Περίπου 6000
Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος γνώρισαν τους
τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.
Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε: «Η
Ελλάδα και ο ΕΟΤ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το National Geographic
Traveler Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η ανάδειξη και η
προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και γενικότερα του
γαστρονομικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του
ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η ενίσχυση του τουρισμού
εμπειρίας αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και πολύ περισσότερο
την αυθεντικότητα του τόπου μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου
Βασιλείου και Ιρλανδίας, τους σεφ που πήραν μέρος με τις δημιουργικές συνταγές
τους, καθώς κι όλους συμμετέχοντες για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας.
Όλοι μαζί, με καλή συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για την
ελληνικό τουρισμό».
Με στόχο να γνωρίσουν τα
ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις πλούσιες γεύσεις τις Ελλάδας, η Υπηρεσία ΕΟΤ
Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας διοργάνωσε μια εμπνευσμένη και πρωτότυπη
παρουσία για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, προκαλώντας πολλά θετικά
σχόλια και ερωτήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Για την φετινή συμμετοχή της
Ελλάδας εξασφαλίστηκαν από τον ΕΟΤ, δύο περίπτερα καθώς και η χορηγία του
«Cinnamon Theatre» (ενός από τα δύο θέατρα παρουσιάσεων masterclass της
έκθεσης) όπου η Ελλάδα είχε την δυνατότητα
να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και το κοινό να δοκιμάσει
τα ελληνικά πιάτα. Τα masterclasses που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της
έκθεσης πλαισιώθηκαν από τους παρακάτω συμμετέχοντες:
• Περιφέρεια Κρήτης , μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels.
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Mitsis
Hotels

Comments are closed.