Ταξίδι απ’ τη Μικρασία στο Βόρειο Αιγαίο

Τη μουσική παράσταση Ταξίδι απ’ τη Μικρασία στο Βόρειο Αιγαίο, µε αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού των παραλίων της Μικράς Ασίας, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, στις 9.00 μ.μ.
          Οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Μάνος Κουτσαγγελίδης και Κώστας Καλδέλης με το βιολί και το σαντούρι, το κανονάκι, το λαούτο, και την ομάδα πνευστών αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν µε τα μικρασιάτικα τραγούδια που μετά το 1922 πέρασαν στο Βόρειο Αιγαίο, διασώθηκαν, καθιερώθηκαν, αγαπήθηκαν και αγαπιούνται μέχρι και σήμερα. Από τη βραδιά δεν θα λείψουν τα αστικά λαϊκά τραγούδια και σκοποί που δίνουν χώρο στο πιάνο, το ακορντεόν, την κιθάρα.
          Μια δεκαμελής ορχήστρα, που θυμίζει μια Εστουδιαντίνα, βγαλμένη από τα Καφέ Aµάν και Καφέ Σαντάν της Σµύρνης και της Πόλης, παρουσιάζει σκοπούς και τραγούδια όπως Η Πέργαµος, Της Σµύρνης το γιαγκίνι, Καναρίνι µου γλυκό, Σύρε να πεις τη μάνα σου, απτάλικα, χασάπικα, καρσιλαµάδες, συρτά και µπάλλους, και σε συνδυασμό µε τα κείμενα που επιμελήθηκε ο Κώστας Μέτζελος, αναβιώνει μνήμες και δεσμούς.
Καλλιτεχνική ομάδα:
Μάνος Κουτσαγγελίδης, τραγούδι – κανονάκι Κώστας Καλδέλης, τραγούδι Παναγιώτης Βέργος, σαντούρι Γιώργος Μαρινάκης, βιολί Ηλίας Μαυρίκης, λαούτο – κιθάρα Λάζαρος Ακριβόπουλος, κρουστά Αντώνης Κεραµυδάς, πιάνο – ακορντεόν Γιάννης Πλαγιαννάκος, κόντρα µπάσο Ιγνάτης Σιµενής, τροµπέτα Διονύσης Θεοδώσης, πνευστά
Καλλιτεχνική επιµέλεια:
Παναγιώτης Βέργος
Επιµέλεια προγράµµατος:
Ηλίας Μαυρίκης
Επιµέλεια κειµένων – αφήγηση:
Κώστας Μέτζελος
Ηχοληψία:
Γιώργος Κατσιάνος

mail