Πρόγραμμα επιδότησης βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Επικρατείας, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί άμεσα από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
            Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά και έχουν ως εξής:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher  έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα του 2021:• έως 27.000€ έως δύο παιδιά.• έως 30.000€ για τρία παιδιά.• έως 33.000€ για τέσσερα παιδιά.
• έως  36.000€ από πέντε παιδιά και άνω.
Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 2021 είναι:• έως 33.000€ έως δύο παιδιά.
• έως 36.000€ για τρία παιδιά.
• έως 39.000€ για τέσσερα παιδιά
• έως 42.000€ από πέντε παιδιά και άνω.
           
Επισημαίνεται ότι δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για παιδιά με σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες ή άτομα με αναπηρία, που υποβάλουν αιτήσεις για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας. Ομοίως δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για γονείς- νόμιμους εκπροσώπους που ανήκουν στην κατηγορία  ΑμεΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%),  που αιτούνται για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και παιδικούς σταθμούς (Κατηγορία θέσης Α1, Α2, Β1, Β2).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Πρόσθετη μοριοδότηση προβλέπεται για παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς ή και αδέλφια με αναπηρία.
           
Η υποβολή των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ θα γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του taxisnet. Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα εκδώσει η ΕΕΤΑΑ, εκτός από την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστούν και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι (επίσης ηλεκτρονικά) καθώς και ο τρόπος υποβολής ενστάσεων κ.α.
            Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

mail