Θεσσαλονίκη πόλη γαστρονομίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της ΔΕΘ να εξερευνήσουν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας με γευστικές δοκιμές, διατροφικές προτάσεις και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ.
          Με θεματικό άξονα το ζήτημα του Food Waste (ή αλλιώς «σπατάλη τροφίμων») ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της παγκόσμιας κοινότητας, το τμήμα Τουρισμού διοργανώνει εκδηλώσεις γαστρονομίας, ενημερωτικές συζητήσεις για τη διατροφή και γευστικές δοκιμές.
• Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 
Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», Ελσα Κουκουμέρια θα αποκαλύψει στο κοινό αλήθειες και ψέματα για το ψωμί.
Ο σεφ Γιάννης Κατσαντώνης θα αναφερθεί στην δράση «Chefs for zero hunger», ενώ θα παρουσιάσει εύκολες συνταγές και έξυπνους τρόπους για να αξιοποιήσουμε το ψωμί που μας περίσσεψε.
• Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00
Ένα αφιέρωμα στην υγιεινή διατροφή, όπου θα ενημερωθούμε από τον πρόεδρο του συλλόγου «Δράση για την κοιλιοκάκη» Θανάση Σταμπουλίδη και απο μέλη του συλλόγου, για το πως επιδρά η γλουτένη στα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Ο executive σεφ Νίκος Λιογγάρης, σύμβουλος του συλλόγου, θα παρουσιάσει στο κοινό μια κλασική συνταγή ζυμαρικών, ένα συμβατικό προϊόν που μπορεί εύκολα κανείς να βρει στο σούπερ μάρκετ, δίνοντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις μαγειρέματος για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, με επιδόρπιο μια vegan, gluten και λακτόζη free μους σοκολάτας.
Ο ειδικός παθολόγος Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, θα αναφερθεί στην παχυσαρκία ως σύγχρονη πανδημία. Η εκδήλωση θα πραγαματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
• Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00
Ο σεφ και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης θα ετοιμάσει εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με ότι «υπόλοιπο» μένει στο ψυγείο μας ενώ παράλληλα η Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος, θα παρουσιάσει την θρεπτική αξία αυτών των πιάτων.

mail