Επιστημονική Ημερίδα Πολιτισμού

Με αφορμή την έκθεση «Το εργαστήριο του γλύπτη», το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) οργανώνει την επιστημονική ημερίδα «Αθηναϊκά εργαστήρια γλυπτικής: από το παρελθόν στο παρόν». Η εκδήλωση διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα από 19:30 έως 21:00, στο ΣΕΑ Ερμού 134, Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
          Η ημερίδα επιχειρεί μια τολμηρή σύζευξη των αρχαίων και νεότερων εργαστηρίων γλυπτικής στην Αθήνα. Ανιχνεύονται η οργάνωση, η διαχείριση, τα υλικά και οι τεχνικές δημιουργίας έργων στο πέρασμα του χρόνου με έμφαση σε πρωτότυπα στοιχεία.
            Συμμετέχοντες:
          Ευρυδίκη Λέκα, Δρ Αρχαιολόγος, Τμήμα Συλλογής Έργων Γλυπτικής, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο«Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής στην Αρχαία Αθήνα».
          Γεωργιάννα Μωραΐτου, Δρ Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων, Προϊσταμένη Τμήματος Φυσικών-Χημικών Ερευνών & Αρχαιομετρίας, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «Μεγάλης κλίμακας μπρούτζινα αγάλματα. Αναζήτηση των κατασκευαστικών τεκμηρίων».
          Δημήτρης Παυλόπουλος, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ «Εργαστήρια Ελλήνων γλυπτών: υλικά, εργαλεία, τεχνικές».
          Τον συντονισμός της Ημερίδας θα έχει η Ευγενία Ίσκου, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

mail