Επιτυχής Βραδιά Ερευνητή

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, η Βραδιά του Ερευνητή στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, στις Βούτες Ηρακλείου. Παρόντες μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη για τα επιτεύγματα του Ιδρύματος. Στην συνέχεια συναντήθηκε με στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Επίσης παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος.
          Από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ ερχόμενοι σε επαφή με τα νέα επιτεύγματα καινοτομίας και τεχνητής νοημοσύνης. Οι οικοδεσπότες είχαν μεριμνήσει ειδική υποδοχή για τους μικρούς και πολύ μικρούς φίλους, που έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με ερευνητικές δραστηριότητες.
          Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε:
• Ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ Εκπαιδευτικές δράσεις.
• Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές με προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό είχε την δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή.
• Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση.
• Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές.
• Face Painting για τους μικρούς μας φίλους.
• Μουσική.

Χαιρετισμοί – Ομιλητές 2ης Ημερίδας
Περιεχόμενο μη διαθέσιμο.
Παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies πατώντας Αποδοχή στο πλαίσιο
mail