49η Επέτειος εξέγερσης

Ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 49ης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από την Τρίτη 15 έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 θα παραμένουν ανοικτές οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – ΕΜΠ. Ανήμερα της επετείου 17 Νοέμβρη, οι πύλες θα ανοίξουν στις 8:30 το πρωί και θα κλείσουν στην 1:00 το μεσημέρι. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου αναμένατε αντιπροσωπείες κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια ενώ την Πέμπτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
          «Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρει η Σύγκλητος.
          Σημειώνεται ότι τριήμερο εορτασμό διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς σε όλες τις πόλεις της χώρας.

mail