Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το JOIST Πάρκο Καινοτομίας, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και διάχυση τεχνογνωσίας των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία».
          Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 20.30, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους & Θεοφράστου) και την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, από τις 09.30 έως τις 15.30, στον χώρο του JOIST Πάρκου Καινοτομίας (Βαλτετσίου και Τριπόλεως), με παράλληλη ζωντανή μετάδοση (livestreaming) για εξ αποστάσεως παρακολούθηση.
          Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τη σημασία της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα παραθέτοντας καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν και εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες και μπορούν να αξιοποιηθούν από δημόσιους φορείς και οργανισμούς.
          Το Συνέδριο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
• Σε επίπεδο ολομέλειας:
1. Η καινοτομία του Δημόσιου Τομέα ως βασικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο (1 Δεκ 22).
2. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ως καταλύτης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα (2 Δεκ 22).
• Σε επίπεδο παράλληλων συνεδριών (2 Δεκ 22):
1. Καινοτομία και εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου Τομέα στην ψηφιακή εποχή.
2. Πράσινη και Ενεργειακή Καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Πρακτικές Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.
4. Καινοτομία στη Δημόσια Διακυβέρνηση.
          Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία υπάλληλοι και στελέχη οι Υπηρεσίες των οποίων έχουν έδρα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ οι υπόλοιποι/-ες αιτούντες/-ούσες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως, μέσω livestreaming. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η 29η/11/2022.

mail