Υγεία & Αθλητισμός

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Ημερίδα με θέμα «Υγεία και Αθλητισμός», για την ασφαλή εφαρμογή του «νους υγιής εν σώματι υγιεί», διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, από τις 9 το πρωί στην αίθουσα Μίνως, του Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
          Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι «Με την ιατρική κοινότητα και την αθλητική οικογένεια ενώνουμε δυνάμεις, προτρέποντας τη νέα γενιά και διαδίδοντας στην κοινωνία τις ευεργετικές αξίες της ασφαλούς άσκησης, της πρόληψης, της υγιεινής διατροφής και του ευ ζην.» Ακόμη ο Υφυπουργός υπογράμμισε: «Χρέος της Πολιτείας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη του αθλητισμού σε αγωνιστικό επίπεδο. Οφείλουμε να ενώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις για να διαδίδουμε στην κοινωνία το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και να προτρέπουμε τη νέα γενιά σε όλες τις ευεργετικές αξίες της ασφαλούς άσκησης, της πρόληψης, της υγιεινής διατροφής και του ευ ζην.
Είναι σημαντικό να ασκούμαστε στην καθημερινότητά μας και να αποκομίζουμε από τα πολλαπλά οφέλη της άθλησης. Και αυτή την ζωτική ενασχόληση να την προσεγγίζουμε υπεύθυνα, με ασφάλεια για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, σύμφωνα πάντα με τις τεκμηριωμένες επιστημονικές προσεγγίσεις και αναλύσεις».
          Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
          Σκοπός της Ημερίδας, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από ακαδημαϊκούς και ιατρικούς φορείς όλης της χώρας, είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη:
• Της ευεργετικής δράσης της άθλησης και της εισαγωγής της στην καθημερινή ζωή όλων μας.
• Της αναγκαιότητας του προαθλητικού ελέγχου για ασφαλή άσκηση.
• Της επιμόρφωσης για Διάσωση και Πρώτες Βοήθειες στον αθλητισμό, μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα «Safe In Sports».
• Της ενημέρωσης για την ψηφιοποίηση της Κάρτας Υγείας Αθλητή.
• Τς αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.
• Του ρόλου της οδοντιατρικής στις αθλητικές επιδόσεις κλπ.
          Μέσα από μια ευρεία και πολυποίκιλη θεματολογία, που απευθύνεται τόσο στην ιατρική κοινότητα, όσο και στους αθλητές, στους γονείς, στους προπονητές και στα ιατρικά επιτελεία των αθλητικών συλλόγων, θα γίνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με χρήσιμες πληροφορίες, ώστε τα πολλαπλά οφέλη της άθλησης να συνδυάζονται και να συμβαδίζουν με τις τελευταίες επιστημονικές παραδοχές. 
            Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας

mail