Εκπαιδευτικός – Πολιτιστικός Τουρισμός

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου και το Διεθνές Συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση, που υλοποιήθηκαν 5 και 7 Μαΐου 2023, από τον Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου. Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν μια κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση που σχεδιάστηκε από την αρχή, για να εξελιχθεί σε έναν νέο πολιτιστικό θεσμό, παρέχοντας στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους σε διεθνές περιβάλλον, αυθεντικές δράσεις πολιτισμού. 
            Στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου συμμετείχαν σχολεία από το Χιλιομόδι, την Λευκάδα, την Κέρκυρα, το Αντίρριο, την Κόρινθο. Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές του Γυμνασίου Φιέρι και του Γυμνασίου Σκόδρας, το οποίο συμμετείχε υπό την καθοδήγηση του γνωστού (σε Ελλάδα και Αλβανία) σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι. Το φεστιβάλ φιλοξένησε επίσης παραστάσεις σχολείων από τις Συρακούσες (Instituto d΄ Instruzione Superiore Di Palazzolo Acreide & Liceo Tommaso Gargallo Siracusa), με στόχο την αναγέννηση και ενδυνάμωση των δεσμών των δύο πόλεων που από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα διατηρούν  μία άρρηκτη σχέση.
            Παράλληλα στο Διεθνές Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» αναπτύχθηκαν εξαιρετικές εισηγήσεις από προβεβλημένους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων με κεντρικό θέμα «το αρχαίο ελληνικό δράμα: συνεκτικός ιστός ανάμεσα στις μητροπόλεις και τις αποικίες».

mail