Καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που κατοικούν στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θα υλοποιηθεί φέτος από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 σε εγκαταστάσεις του Δήμου. 
Πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη δράση του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού σχολείου, νήπια και προνήπια (ηλικίας περίπου από 5 έως 12 ετών), τα οποία για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας θα απασχολούνται σε δημιουργικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.
            Οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν επιλεγεί με κριτήριο την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, και οργανωμένες εξατομικευμένες και ομαδικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο θα προσφερθούν ενότητες, όπως: κατασκευές, ρομποτική, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, μουσικό παιχνίδι, παραδοσιακό παιχνίδι, παιχνίδι με την τέχνη, εικαστικά, παραστάσεις με τον Καραγκιόζη, μουσικοκινητική – σύστημα Orff, χορωδία, λογοτεχνία, πινγκ-πονγκ, pilates, «Μαλλιά κουβάρια», παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί.
Η συμμετοχή στο καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι δωρεάν και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στις ακόλουθες διευθύνσεις του Δήμου: 
• Αγίου Ιωάννη Ρέντη 18, Αγ.Ι.Ρέντη, (1ο Δημοτικό Αγ.Ι. Ρέντη)
• Σηστού 35 & Παρασκευοπούλου, Νίκαια, (10ο Δημοτικό Νίκαιας)
            Οι αιτήσεις για δήλωση συμμετοχής παιδιών στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα υποβάλλονται από την Τρίτη 23 Μαΐου έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρες από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, από τον νόμιμο ή εκπρόσωπο στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκαιας Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ), Κύπρου 7, 18233, Αγ.Ι. Ρέντη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104819007, 2104821555, 2104822370, 6978580927.
            Το έντυπο της αίτησης θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της ΔΗΚΕΝΙΡ και μαζί με αυτήν θα πρέπει να συνυποβληθούν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
2. Βεβαίωση παιδιάτρου (του τρέχοντος σχολικού έτους).
3. Ένας λογαριασμός όπου θα αναγράφεται η μόνιμη κατοικία (λογαριασμός ενέργειας, νερού, τηλεφωνίας, κά).
Επίσης, για όσους νόμιμους εκπροσώπους επιθυμούν την παραμονή του παιδιού σε δραστηριότητες μέχρι τις 4 το απόγευμα, θα πρέπει συμπληρωματικά να προσκομίσουν Βεβαίωση Ωραρίου Εργασίας από τον εργοδότη τους.
            Σημειώνεται πως «νόμιμος ή εκπρόσωπος» ορίζεται ο γονέας ή το πρόσωπο που έχει τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια του παιδιού, ο ανάδοχος γονέας, ο επίτροπος ή ο συμπαραστάτης.

mail