Μεταμόρφωση Παλαιών Σφαγίων

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έδωσε ζωή και περιεχόμενο στο κατεστραμμένο «κουφάρι» των Παλαιών Σφαγείων που παρέλαβε το 2014. Από το 2020 και με την ολοκλήρωση του προγράμματος Sparc που χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», ο χώρος στεγάζει τον καρναβαλικό οργανισμό, φιλοξενεί ετήσια εκπαιδευτικά εργαστήριά για τους μαθητές της πόλης μας με αντικείμενο το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Παράλληλα, απέκτησε ζωή φιλοξενώντας εκθέσεις, πολιτιστικές δράσεις, συναυλίες και συνέδρια.
            Η προσπάθειά συνεχίστηκε για να ολοκληρωθούν τα Παλαιά Σφαγεία σε πολυχώρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης, με κέντρο τον Καραγκιόζη και το Καρναβάλι. 
Η Δημοτική Αρχή και η συστηματική δουλειά των εργαζομένων στο χώρο, που στηριζόμενοι στην πρόταση της διεπιστημονικής ομάδας για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, συνέταξαν και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης, έφερε θετικά αποτελέσματα. 
            Η πρόταση με τίτλο: «Κόμβος εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία» εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης με το ποσό των 4.178.882 ευρώ και με φορέα υλοποίησης τον καρναβαλικό οργανισμό (ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας).

mail