Έκθεση θαλάσσιων σκαφών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά η διοργάνωση του 19ου EAST MED – MULTIHALL & YACHT CHARTER SHOW, που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και το Δήμο Πόρου στο λιμάνι του Πόρου, στις αρχές Μαΐου.
Το «EAST MED – MULTIHALL &YACHT CHARTER SHOW», είναι η μεγαλύτερη έκθεση ναυλώσεων, βιομηχανικών σκαφών αναψυχής και καταμαράν στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχαν σκάφη άνω των 24 μέτρων.
            Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν πάνω από 60 εταιρείες yacht brokers, και περισσότεροι από 140 buyers, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ταϊβάν, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ελβετία, τις Μπαχάμες, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Εσθονία, το Ισραήλ, το Μόναχο, την Τσεχία και την Ελλάδα.
            Ο Πόρος το «διαμάντι του Αργοσαρωνικού», στο πλαίσιο της προώθησης του yachting και προσέλκυσης τουριστικών ευκαιριών στην ακτογραμμή της Αττικής, φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Περισσότερα από 100 πολυτελή σκάφη αναψυχής, πλήρως εξοπλισμένα με το εξειδικευμένο πλήρωμά τους, συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό νησί του Πόρου, αναδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία του ισχυρού σαλονιού του yachting στην Περιφέρεια Αττικής.
            Η μεγάλη συμμετοχή πολυτελών σκαφών στην τριήμερη εκδήλωση, αποδεικνύουν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού με ισχυρή παρουσία και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Αττική και τα ελληνικά τουριστικά σκάφη.
            Με την ολοκλήρωση της έκθεσης τα μηνύματα από τους συμμετέχοντες προαναγγέλλουν την προσέλκυση όλο και περισσότερων σκαφών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα νερά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά της Αττικής, με θετικά αναμενόμενα αποτελέσματα για τον συγκεκριμένο κλάδο για τη φετινή όπως και τις επόμενες τουριστικές περιόδους.

mail