Νέο υπαίθριο γυμναστήριο

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Στη χρήση των πολιτών αποδίδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ακόμη ένα υπαίθριο γυμναστήριο. Εξοπλισμένο με όργανα ειδικών προδιαγραφών, κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, το νέο ανοιχτό αθλητικό πάρκο διαμορφώθηκε στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Το υπαίθριο γυμναστήριο έχει διαμορφωθεί πλάι στην παιδική χαρά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς, η οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και εμπλουτίστηκε με παιχνίδια που είναι ασφαλή στη χρήση και από παιδιά με κινητικές δυσκολίες με βάση την αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους.
            Σημειώνεται πως υπαίθρια γυμναστήρια λειτουργούν στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στη νέα παραλία –στην αρχή της Μαρίας Κάλλας- και στο αθλητικό πάρκο Γαλαξία, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.
            Επίσης όργανα κατάλληλα για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους έχουν επίσης τοποθετηθεί στον νέο πνεύμονα πρασίνου που δημιουργήθηκε στην έκταση των τριών στρεμμάτων στη συμβολή της Βούλγαρη με την Παπαναστασίου, πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας, όπως και στο πάρκο αθλητικής φιλίας, στη συμβολή της Παπαναστασίου με την Κλεάνθους.

mail