Πανελλαδικός Αγώνας Τοξοβολίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Πανελλαδικός αγώνας τοξοβολίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας (Γήπεδο Προοδευτικής, Χρυσοστόμου Σμύρνης 45, Νίκαια) με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας ΑΒΑΡΙΣ, και τον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
            Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο πανελλαδικό αγώνα τοξοβολίας που διεξάγεται στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και διενεργείται με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Νίκαιας. Το πρόγραμμα του αγώνα αφορά αγωνίσματα μόνο ανοιχτού χώρου, για όλους τους τύπους τόξων και για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, και θα υλοποιηθεί σε δύο βάρδιες και τις δύο ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, και από τις 3 έως 7 το απόγευμα, με τις απονομές των τίτλων να ακολουθούν μετά τη λήξη των αγωνισμάτων.
            Η Τοξοβολία, ως άθλημα και ως τρόπος εκγύμνασης και αναψυχής, απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, και δεν αποκλείει τα άτομα με αναπηρία. Αποτελεί ένα τεχνικό και πνευματικό άθλημα, το οποίο αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης, με τους συμμετέχοντες να αναπτύσσουν ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής. Βοηθά στη στάση και τη θέση του σώματος, και παράλληλα με την εξάσκηση αναπτύσσεται η αντοχή, η ισορροπία, η ευλυγισία, η νοητική πειθαρχία και η εσωτερική κυριαρχία.
            Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνδιοργανώνει με τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας «ΑΒΑΡΙΣ», που εδρεύει στον ομώνυμο Δήμο, τρίμηνα δωρεάν σεμινάρια τοξοβολίας για αρχάριους. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Π. Ράλλη και Θηβών, Νίκαια, και στα τηλέφωνα 2104933300, 2104919139, 2104903076.

mail