Ψηφιακοί νομάδες Αθήνα – Θεσσαλονίκη

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) Κάτω Χωρών διοργάνωσε από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2023, ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των Ολλανδέζων bloggers Alieke Ingerman και Danielle Dom, που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σε εταιρείες και επαγγελματίες για τη ζωή των ψηφιακών νομάδων σε άλλες χώρες.
            Όλο και περισσότεροι Ολλανδοί ακολουθούν τα τελευταία χρόνια τη διαρκώς αυξανόμενη τάση για τηλεργασία ως ψηφιακοί νομάδες (digital nomads), συνδυάζοντας τη δουλειά τους με διακοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποτελούν παγκοσμίως την 9η αγορά στην κατηγορία αυτή, με συνολικά 1,037 εκατ. ψηφιακούς νομάδες.
            Σκοπός του press trip ήταν η προβολή των δύο πόλεων ως ιδανικών προορισμών για την προσέλκυση digital nomads στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ταυτόχρονα η ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και των πολυάριθμων επιλογών που προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες.
            Κατά την παραμονή τους στις δύο πόλεις, οι Ολλανδέζες bloggers είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία συνάντησης για ψηφιακούς νομάδες (co-working spaces, all-day cafès κ.ά.), να περιηγηθούν στα κυριότερα αξιοθέατά τους, να γνωρίσουν το πολιτιστικό τους απόθεμα, τις επιλογές νυχτερινής διασκέδασης και την τοπική γαστρονομία και να πραγματοποιήσουν σύντομες εκδρομές στις γύρω περιοχές και δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στον Όλυμπο και κολύμπι στη λίμνη της Βουλιαγμένης.
            Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα ανάρτησαν ποικίλα posts και stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το προσεχές διάστημα θα δημοσιεύσουν σχετικά άρθρα στο «Working Remotely», καθώς και στο blog της υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Ακόμα, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την Ελλάδα στους επισκέπτες τις έκθεσης τουρισμού Vakantiebeurs, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

mail