Σοκαριστικός πνιγμός

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

«Ο θάνατός του αποδίδεται σε πνιγμό εντός ύδατος, εν αναμονή κι άλλων εργαστηριακών εξετάσεων. Εντοπίστηκαν εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπό του, που πιθανόν να προκλήθηκαν από την πτώση», ανέφερε ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, κ. Ηλίας Μπογιόκας που διενέργησε την νεκροψία – νεκροτομή, για τον βίαιο χαμό του 36χρονου Αντώνη, από τον Άγιο Νικόλαο.
            Τα βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ότι μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, με απόπλου για το Ηράκλειο, έσπρωξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που πήγε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πνκγεί καθώς έπεσε στην θάλασσα. Στο βίντεο Μάλιστα φαίνεται ότι οι μηχανές του πλοίου δουλεύουν στο φουλ, μετά την πτώση Αντώνη.
            Μετά την εντολή επιστροφής του Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά, συνελήφθησαν με εντολή της εισαγγελίας Πειραιά ο καπετάνιος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του.
            Ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Νοιώθω σοκ, φρίκη και θλίψη. Η συμπεριφορά των τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου, που κρατούνται, είναι ποινικά και ηθικά καταδικαστέα. Αποτελεί χυδαία προσβολή προς όλους τους ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία».
            Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι «Εκφράζει την βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο «Blue Horizon» και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Αναμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών για την διαλεύκανση του όλου τραγικού περιστατικού.»

mail