Έργα υποθαλάσσιων διασυνδέσεων

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Η Σωληνουργεία Κορίνθου, υπέγραψε τρεις συμβάσεις έργω με την Subsea7 για έργα της Aker BP στη Βόρεια και Νορβηγική θάλασσα. Πρόκειται, για μια σύμβαση για την προμήθεια 103,3κμ. σωλήνων χάλυβα 23 και 26 ιντσών, ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW) για το έργο ανάπτυξης πεδίου Yggdrasil, σύμβαση, 58,3κμ. για σωλήνες χάλυβα υψηλής συχνότητας (HFW) 18 ιντσών για το έργο Skarv Satellite (SSP) και 17,4κμ. 14 ιντσών το έργο Hanz gas field discovery.
Το έργο ανάπτυξης πεδίου Yggdrasil, που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής Alvheim και Oseberg στη Βόρεια Θάλασσα, περιλαμβάνει εννέα υποθαλάσσιες βάσεις χάλυβα με υποβρύχιους συνδέσμους σε τρεις σταθερές πλατφόρμες, στο Yggdrasil greenfield development.
            Τρεις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις στην περιοχή Skarv στην Νορβηγικής Θάλασσα συνιστούν από κοινού το έργο Skarv Satellite (SSP). Κάθε μία από τις διασυνδέσεις Alve Nord, Idun Nord και Ørn θα συνδεθεί με το Skarv FPSO στο βόρειο τμήμα της Νορβηγικής Θάλασσας. Το έργο Hanz θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιότερα. Θα διαθέτει επίσης σταθμούς εξόρυξης και έγχυσης νερού.

mail