Press "Enter" to skip to content

Calendar

Μαΐ
22
Τε
2019
Έκθεση συλλογής Μάνου Κατράκη @ Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Μαΐ 22 – Οκτ 30 όλη την ημέρα
Έκθεση συλλογής Μάνου Κατράκη @ Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η έκθεση της συλλογής Μάνου Κατράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έως τις 30 Οκτωβρίου 2019, κτήριο παλαιού ταχυδρομείου – Φίλωνος 29, Πειραιά. Η σπουδαία προσωπική συλλογή του Μάνου Κατράκη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.
Η συλλογή του ηθοποιού Μάνου Κατράκη, έγινε δωρεά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τη σύζυγο του καλλιτέχνη, Λίντα Άλμα, το 1994. Περιέχει σπάνιες φωτογραφίες, χειρόγραφα, επιστολές, σκηνικά αντικείμενα, κοστούμια και αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της θεατρικής ιστορίας της Ευρώπης και σημαντικό πολιτισμικό γεγονός. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο θεατρικό αρχείο ενός μόνο καλλιτέχνη, που βρίσκεται συγκεντρωμένο σε έναν μοναδικό φορέα στην Ελλάδα. Το αρχείο του Μάνου Κατράκη περιλαμβάνει επτά χιλιάδες τεκμήρια: σκηνογραφικές σημειώσεις, κοστούμια, βιβλία, το αρχείο του «Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου», όπως και άλλα θεατρικά κειμήλια, προγράμματα και φωτογραφίες παραστάσεων, καθώς και έργων που έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ και σε άλλα θέατρα.
Το υλικό της συλλογής, παρακολουθεί τη ζωή, τόσο του ανθρώπου, όσο και του ηθοποιού από τη νεαρή του ηλικία, ως τα χρόνια της καθιέρωσης και των μεγάλων ρόλων.
Ξεκινά από την εφηβεία, την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, συνεχίζει με τις πρώτες εμφανίσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τη θητεία στο στρατό και την πορεία του αλβανικού μετώπου το 1940, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, την ίδρυση του «Λαϊκού Θεάτρου» στο Πεδίο του Άρεως.
Το 2014, ξεκίνησε η προσπάθεια για την καταγραφή, τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση της συλλογής, με σκοπό την αξιοποίησή της, την έκθεσή της δηλαδή στο κοινό και την επιστημονική κοινότητα.
Η προσπάθεια έγινε με συνεργασία του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που διέθεσε προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι -στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης- κατέγραψαν, τεκμηρίωσαν και ψηφιοποίησαν 6.731 αντικείμενα, υπό την επίβλεψη του προϊσταμένου του Τμήματος, σκηνογράφου – θεατρολόγου Κουρμουλάκη Κωνσταντίνου.

Ιούλ
12
Πα
2019
Έκθεση ζωγραφικής Νίκου Μόσχου @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη
Ιούλ 12 – Αυγ 29 όλη την ημέρα
Έκθεση ζωγραφικής Νίκου Μόσχου @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής, με αναδρομικό χαρακτήρα, του Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Μόσχου με τίτλο «Οριακά ανθρώπινος/Marginally human» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου. Η έκθεση ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως 29 Αυγούστου 2019.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα που δημιουργήθηκαν από το 2012 μέχρι και το 2019 και βρίσκονται σε ελληνικές και ξένες συλλογές, ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν και έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει κατάλογος των έργων με κείμενα του ιστορικού τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου και του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας James Wright.
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-21:00. Το Σάββατο 09:00-14:00 και την Κυριακή κλειστά.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Μόσχος γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1997-2003). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις: το 2016 στην SWAB Art Fair (Bαρκελώνη) με την ΕNA Contemporary Gallery, το 2014 στην SWAB Art Fair (Βαρκελώνη) με την ALMA Gallery, το 2013 στην Art Athina με την Gallery Penindaplinena (Αθήνα), το 2012 στην Xippas Gallery (Αθήνα), το 2010 στην Galerie Theorema (Βρυξέλλες) και το 2007 στην Γκαλερί Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου (Αθήνα).
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (2004, 2007, 2009), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2007), στην Art Athina (2005-2015), καθώς και στην Ιταλία (Μπολόνια 2003, Βενετία 2008, Ρώμη 2009, Παλέρμο/Museo Diocesano 2019, Γένοβα/Museo di Sant’agostino 2019), στο Πεκίνο (2008), στην Κωνσταντινούπολη (2010), στις Βρυξέλλες (2010, 2011), στη Βιέννη (2014), στη Νέα Υόρκη (2015), στο Βερολίνο (2015), στο Στσέτσιν (Κάστρο των Πομερανών Δουκών 2019) κ.ά.
Έχει φιλοτεχνήσει αρκετά έργα για εξώφυλλα βιβλίων, cd’s και περιοδικά. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα), στη Sammlung-Schirm (Βερολίνο), στο PTE Fine Arts (Νέα Υόρκη), στη Bernard Cheong Collection (Σιγκαπούρη), στη Συλλογή A. Krausser (Ντουμπάι), και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ιούλ
26
Πα
2019
Έκθεση Βιβλίου @ Ναύπλιο , Πελοπόννησος
Ιούλ 26 @ 19:30 – Αυγ 25 @ 23:45
Έκθεση Βιβλίου @ Ναύπλιο , Πελοπόννησος

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα ανοίγει τις πύλες της η ετήσια Έκθεση Βιβλίου, στην πλατεία Ωνάση, στο Ναύπλιο. Θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου 2019 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως 24:00. Συμμετέχουν 70 εκδότες με νέες εκδόσεις, όσο και παλαιότερες που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη.
Στην έκθεση θα συμμετέχουν η ιερά μητρόπολη Αργολίδας, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του νομού Αργολίδας και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών νομού Αργολίδας με σκοπό να προβάλλουν το έργο τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το έργο της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών του νομού Αργολίδας.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Αύγουστου του δήμου και συνδιοργανώνεται από τον δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).
Η έκθεση αποτελεί έναν σταθερό θεσμό πολιτισμού τόσο για την πόλη του Ναυπλίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του νομού Αργολίδας.

Αυγ
19
Δε
2019
Φεστιβάλ Τεχνών @ Δήμος Φαιστού Ηράκλειο Κρήτη
Αυγ 19 – Αυγ 30 όλη την ημέρα
Φεστιβάλ Τεχνών @ Δήμος Φαιστού Ηράκλειο Κρήτη

Το Φεστιβάλ Τεχνών ξεκινά σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου 2019, στο Δήμο Φαιστού με ελεύθερη είσοδο.
Υλοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και στη διάρκειά του κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, θα μπορούν να απολαύσουν συγκροτήματα με Κρητική έντεχνη-ροκ-λαϊκή μουσική, χειροτεχνία, παραμύθι, θέατρο, χορωδία, μαντινάδα, ζωγραφική, φωτογραφία , υποκριτική τέχνη, χορό, ποίηση γλυπτική και βιωματικά εργαστήρια. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Από την Δευτέρα 19 Αυγούστου έως και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στην αίθουσα των νηπιαγωγείων Τυμπακίου, ομαδική έκθεση ζωγραφικής από το εργαστήρι Τυμπακίου με δάσκαλο τον Αριστόδημο Παπαδάκη με ώρες λειτουργιάς 18:00 – 21:30.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ LABYRITHMOS
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Α) ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΙΡΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
Β) ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΙΡΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΠΡΟΒΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”
ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
ME THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΙΡΩΝ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Α) ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
Β) ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΡΟΥ
ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΡΟΥ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:00
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ
ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΣΑΒΒΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΙΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Α) ΣΤΟ ΚΑΜΗΛΑΡΙ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ:ΒΟΥΛΑ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΧΡΟΝΑΚΗ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00
Β) ΣΤΟ ΚΑΜΗΛΑΡΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΒΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
ME THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΜΗΛΑΡΙΟΥ- ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:00

ΜΟΙΡΕΣ ΑΛΣΥΛΙΟ ΚΟΥΛΕ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Β ΣΚΗΝΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΔΩΤΟ,ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ-ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 19:30
A ΣΚΝΗΝΗ:ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ “ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΗΧΩ”
ΩΡΑ 21:00
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ LABYRITHMOS
ΩΡΑ 22:00
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ.
ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Β ΣΚΗΝΗ:ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΔΩΤΟ,ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ-ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ)ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 19:30
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΡΙΝΙΑΡΑΚΗ
«ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ-ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»
ΩΡΑ 20:30
Γ ΣΚΗΝΗ:ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ GRAFFITIS ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ.
ΩΡΑ 21:00
A ΣΚΗΝΗ:ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ:ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΩΡΑ 22:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΩΡΑ 23:30
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Β ΣΚΗΝΗ:ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΔΩΤΟ,ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ-ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ)ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 19:30
Γ ΣΚΗΝΗ: BIOMATIKO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΟΤΣΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗ

19:30
Α ΣΚΗΝΗ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ κ. ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»
ΩΡΑ 20:30
Β ΣΚΗΝΗ:ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΒΟΥΡΑ «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ»
ΩΡΑ 20:30
Α ΣΚΝΗΝΗ:ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΕΡΕΔΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΠΟ ΤΟΝ
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ»
ΩΡΑ 22:00
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ «Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ»
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Β ΣΚΗΝΗ:ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΔΩΤΟ,ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ-ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ)ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 19:30
Γ ΣΚΗΝΗ: ΒΙΟΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΡΙΝΙΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΑΡΟΥΔΑΚΗ
ΩΡΑ 19:30
A ΣΚΗΝΗ:ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ.
ΩΡΑ 20:30
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΡΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «TRIPLE TROUBLE»
ΩΡΑ 22:30
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Β ΣΚΗΝΗ:ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΔΩΤΟ,ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ-ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ)ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 19:30
Γ ΣΚΗΝΗ: ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ.
20:30 Α ΣΚΗΝΗ:ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ «ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ»
ΩΡΑ 19:30
Α ΣΚΗΝΗ: ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
ΩΡΑ 22:00
ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΙΑΣ.
ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2019.

Αυγ
22
Πε
2019
Γιορτή Αχλαδιού @ Δήμος Ρήγα Φεραίου Θεσσαλία
Αυγ 22 @ 20:00 – 23:00
Γιορτή Αχλαδιού @ Δήμος Ρήγα Φεραίου Θεσσαλία

Στο Βελεστίνο μπροστά από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, θα διεξαχθεί για 3η χρονιά η Γιορτή Αχλαδιού & άλλων Τοπικών Προϊόντων την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στις 8 το βράδυ.
Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η  ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα της φεραίας γης.

Αυγ
28
Τε
2019
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών @ Δήμος Δέλτα Μακεδονία
Αυγ 28 @ 21:00 – 23:00
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών @ Δήμος Δέλτα Μακεδονία

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Κέντρου πολιτισμού Σίνδου πραγματοποιείται η τελετή έναρξης του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα, από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2019.
Η τελετή έναρξης έχει αφιέρωμα στον κινηματογράφο με 70 χορευτές. Την Ορχήστρα Νέων Σίνδου θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μίλτος Πολυχρονίδης ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Στέλλα Φαρμάκη, ο Γιώργος Περίν και η Νάντια Μπουλέ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επτά ορχήστρες από 4 χώρες και περίπου 400 νέοι μουσικοί. Οι ορχήστρες, εκτός από τις κεντρικές συναυλίες τους θα πραγματοποιήσουν και παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Αυγ
29
Πε
2019
Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής @ Νήσος Πάτμος Δωδεκάνησα Νότιο ΑΙγαίοι
Αυγ 29 @ 20:30 – Σεπ 3 @ 23:00
Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής @ Νήσος Πάτμος Δωδεκάνησα Νότιο ΑΙγαίοι

Το 18ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου «Η ΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» πραγματοποιείται από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου με καλλιτεχνικός Διευθυντή τον κ. Άλκη Μπαλτά και την συνδιοργάνωση του Δήμου Πάτμου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με την υποστηρίζεται από την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.
Ώρα έναρξης των συναυλιών είναι 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Βυζαντινός Χορός «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»
Διεύθυνση: Δημήτρης Μανούσης
Ο Βυζαντινός Χορός «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και
Παραδοσιακών οργάνων Νομού Πιερίας, υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Μανούση, ερμηνεύει Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία συνόλου παραδοσιακών οργάνων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Φλάουτο: Ζαχαρίας Ταρπάγκος
Πιάνο: Βίκυ Στυλιανού
Πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης
Ο φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος και οι πιανίστες Βίκυ Στυλιανού και Θοδωρής Τζοβανάκης ερμηνεύουν θρησκευτικά έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ και συνθετών της ρομαντικής εποχής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, στις 20:30
Σαξόφωνο: Θεόδωρος Κερκέζος
Φωνητικό σύνολο «Manus Apertae»,
Διεύθυνση: Μυρσίνη Χατζηκωνσταντή, Σέργιος Γιώτης
Το φωνητικό σύνολο «Manus Apertae», υπό τη διεύθυνση της Μυρσίνης Χατζηκωνσταντή και του Σέργιου Γιώτη, ερμηνεύει θρησκευτικά έργα απ’ όλον τον κόσμο. Συμμετέχουν: Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο), Ανδρέας Κερκέζος (πιάνο).
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:30
Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου
Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου ερμηνεύει θρησκευτικά έργα, υπο τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά. Σολίστ: Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος).
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:00
Εκπαιδευτική συναυλία στο «Πάτμιον» Πνευματικό Κέντρο (8μ.μ.).
Ορχήστρα Φεστιβάλ Πάτμου
Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς
Αφήγηση: Άννα-Μόσχα Καμπόσου
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, παρουσιάζει το «Μαγικό τηλεκοντρόλ» και την «Ιστορία του ταύρου Φερδινάνδου». Αφηγήτρια, η ηθοποιός Άννα-Μόσχα Καμπόσου.
ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 20:30
Ορθόδοξη Χορωδία «Ντερζάβα» (Ρωσία)
Διεύθυνση: Ηλία Νικολάιεβιτς Μέλνικοφ
Η ανδρική Ορθόδοξη Χορωδία «Ντερζάβα», υπό την διεύθυνση του Ηλία Νικολάιεβιτς Μέλνικοφ, ερμηνεύει Βυζαντινούς ύμνους και θρησκευτικά χορωδιακά έργα.

Αυγ
31
Σα
2019
Γιορτές Παλιάς Πόλης @ Δήμος Ξάνθης
Αυγ 31 – Σεπ 7 όλη την ημέρα
Γιορτές Παλιάς Πόλης @ Δήμος Ξάνθης

Για 28η συνεχόμενη χρονιά, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης διοργανώνεται φέτος στην Ξάνθη, από 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019, με πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή των χιλιάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν βασικό συστατικό για την επιτυχία των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Οι Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου και Γιάννης Σαββιδάκης.
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου.
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019
Οι Εμιγκρέ.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019
Η Χρύσπα.
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας.
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019
Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Σωτήρης Μπαλλάς.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενήσουν για μια ολόκληρη εβδομάδα συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

12η Γιορτή Γιαπρακιού 2019 @ Ρόδος Δωδεκάνησα
Αυγ 31 @ 20:30 – 23:30
12η Γιορτή Γιαπρακιού 2019 @ Ρόδος Δωδεκάνησα

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου «Το Σπήλαιο», η τοπική κοινότητα Σαλάκου, o ΔΟΠΑΡ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, διοργανώνουν  την «12η Γιορτή Γιαπρακιού 2019», ένα Διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στις 30 και 31 Αυγούστου 2019.
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.
Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στο πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου στις 20:30 θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σαλακου «Το Σπήλαιο» και Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας».
Την μεγάλη γκάμα των ντόπιων καλλιτεχνών θα πλαισίωση ο Αντώνης Γαμπιερακης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια τα οποία προσφέρονται δωρεάν.

Σεπ
6
Πα
2019
8ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού & μουσικής @ Νήσος Πάτμος Δωδεκάνησα Νότιο ΑΙγαίοι
Σεπ 6 @ 19:30 – Σεπ 8 @ 22:30
Σεπ
25
Τε
2019
Ερωτόκριτος @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη
Σεπ 25 @ 20:30
Ερωτόκριτος @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:30 θα παρουσιαστεί ο Ερωτόκριτος από τους μαθητές του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου στην Πύλη Βηθλεέμ, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με ελεύθερη είσοδο.

Σεπ
28
Σα
2019
Andros Trail Race @ Άνδρος Κυκλάδες Νότιο Αιγαίο
Σεπ 28 – Σεπ 29 όλη την ημέρα
Andros Trail Race @ Άνδρος Κυκλάδες Νότιο Αιγαίο

Το Andros Trail Race 2019 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 με την συνδιοργένωση του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Οι εγγραφές θα κλείσουν στις 16 Σεπτεμβρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πρώτη ημέρα
Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με εκκίνηση το πλακόστρωτο δρομάκι της πλατείας του Όρμου Κορθίου ξενικά ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς αθλητές, ενώ την ίδια μέρα διοργανώνεται και ο Run&Hike – City Trail 5 χλμ., ένας αγώνας που συνδυάζει την πεζοπορία και το ορεινό τρέξιμο, και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.
Δεύτερη ημέρα
Οι αθλητές της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης θα τρέξουν στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές του αθλητικού αυτού γεγονότος, στον Αγώνα 10 χλμ. κατά μήκος μέρους της Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 5 και στη Μεγάλη αγωνιστική διαδρομή των24 χλμ., σε ένα μαγευτικό, διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο, ανάμεσα από παραδοσιακά μονοπάτια, τοπικούς οικισμούς, χωματόδρομο και άσφαλτο που συνδυάζει τέσσερις πεζοπορικές διαδρομές Andros Rοutes 5, 1, 18 & 3.
Παράλληλες δράσεις
Ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοπροβολές και πολλά άλλα.