Press "Enter" to skip to content

Calendar

Σεπ
15
Κυ
2019
9ο Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» @ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ
Σεπ 15 – Σεπ 16 όλη την ημέρα
9ο Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» @ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Το Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» πραγματοποιείται 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν κέρασμα τοπικών προϊόντων.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι ένα 2ήμερο βιωματικού χαρακτήρα με επίκεντρο το Κρητικό Κρασί και τα παράγωγα του με βασικό στόχο τη σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, μέσω της γνωριμίας  Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά μας προϊόντα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
• Από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι μια ομάδα επισκεπτών θα βρεθεί σε αμπελώνα στο χωριό Βούβες του Δήμου Πλατανιά  για να συμμετάσχει στον παραδοσιακό τρύγο μαζί με κατοίκους της περιοχής. Η μεταφορά και η επιστροφή των επισκεπτών από τα ξενοδοχεία τους θα γίνει με τρενάκια. Σε όλη την διάρκεια θα υπάρχει ξεναγός – συνοδός.
• Από νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί από την μια μέχρι την άλλη άκρη του Πλατανιά, η οποία θα κορυφωθεί στην πλατεία του χωριού με πάτημα σταφυλιών, παραγωγή τσικουδιάς, καθώς και γεύσεις προϊόντων που έχουν ως βάση το κρασί. Οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να δουν τις διαδικασίες παραγωγής αλλά και να βιώσουν την μοναδική εμπειρία «του πατήματος» των σταφυλιών καθώς το πατητήρι θα τους περιμένει. Παράλληλα θα δουν την διαδικασία απόσταξης και παραγωγής τσικουδιάς.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα μαγειρεύει και θα προσφέρει εδέσματα δίνοντας χρώμα παράδοσης και τοπικού πολιτισμού. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Ρόδο» θα αναβιώσει το παραδοσιακό κρητικό καφενείο προσφέροντας κεράσματα και την Κρητική φιλοξενία στους θαμώνες του.
Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά θα παρασκευάζουν από νωρίς παραδοσιακή μουσταλευριά (παραδοσιακό γλυκό που δημιουργείται από  μούστο, αλεύρι και καρυκεύματα). Φυσικά η μουσική και ο χορός δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια γιορτή και γι΄αυτό θα φροντίσουν τοπικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
• Στις 20:30, δυο μέρες μετά την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ συνεχίζεται στην Πλατεία του Πάνω Πλατανιά με μια μουσική βραδιά «Στου Φεγγαριού τις Νότες».
Ο συνθέτης – πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης και η Φρόσω Κοσσυβάκη στο τραγούδι θα μας ταξιδέψουμε με μουσική και τραγούδια στην σκιά της πανσελήνου.
• Θα προηγηθεί η προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Το Γερμανικό καταφύγιο του Πλατανιά», που έχουν δημιουργήσει μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το 9ο Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» διοργανώνεται από τον Δήμο Πλατανιά με  συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το  Επιμελητήριο Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, με την συνεργασία του συλλόγου επαγγελματιών Δήμου Πλατανιά «Ο ΙΑΡΔΑΝΟΣ», την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και των χορευτικών, παραδοσιακών και πολιτιστικών συλλόγων  «Οι Πελασγοί», «Γεράνι», «Βιγλάτορες», «Το Ρόδο».

Σεπ
16
Δε
2019
6ο Θερινό Σχολείο Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών @ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ
Σεπ 16 @ 09:00 – Σεπ 20 @ 19:30
6ο Θερινό Σχολείο Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών @ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνδιοργανώνουν το 6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, στις 16-20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο. Το θέμα του φετινού θερινού Σχολείου είναι: «Προκλήσεις στο θέμα της Ασφάλειας των Αναδυόμενων Τεχνολογιών» το οποίο αφορά σε θέματα ασφάλειας και ευκαιρίες που αναδύονται από τις νέες τεχνολογίες, όπως π.χ. Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Σύγχρονες Υποδομές Δικτύων (πχ 5G), εφαρμογές IoT, Μηχανική Μάθηση κλπ.
Στόχος του ENISA είναι η προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας στην Ευρώπη που θα βελτιώσει την ικανότητα των κρατών-μελών να ανταποκρίνονται σε κυβερνοεπιθέσεις, μέσω της εφαρμογής μιας στρατηγικής αφύπνισης, με ενημερωτικές δράσεις, μελέτες και αναφορές σε σύγχρονα θέματα ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ διεξάγει υψηλής ποιότητας βασική και εφαρμοσμένη έρευνα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Δικτύων και της Κυβερνοασφάλειας.
Στο φετινό θερινό σχολείο, ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν και θα προσδιορίσουν τις σύγχρονες τάσεις, απειλές και ευκαιρίες με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στα μέτρα και την πολιτική για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών. Μια σειρά από ομιλίες θα καλύψουν ποικιλία σημαντικών θεμάτων σε ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, έρευνας καθώς και νομικά ζητήματα. Υιοθετώντας τις σύγχρονες τάσεις δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων, το φετινό θερινό σχολείο στοχεύει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω εστιασμένων συνεδριών που θα προωθήσουν τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν στελέχη χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από Ιδρύματα της Ευρώπης, τη Βιομηχανία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
Επίσης στο φετινό θερινό σχολείο προσφέρεται η ευκαιρία σε μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αντιμετώπισης κυβερνοαπειλών καθώς και σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα του Ορίζοντα 2020, εθνικά και αναπτυξιακά έργα, κοινότητες λογισμικού ανοιχτού κώδικα κ.ά. να προβληθούν με ανάρτηση posters, διανομή ενημερωτικού υλικού και επίδειξη.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού @ Δήμος Μυλοποτάμου Ρέθυμνο Κρήτη
Σεπ 16 @ 19:00 – Σεπ 17 @ 23:30
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού @ Δήμος Μυλοποτάμου Ρέθυμνο Κρήτη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μυλοποτάμου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αξό και στο Πάνορμο αντίστοιχα με ελεύθερη είσοδο.
Το Φεστιβάλ οργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος», ο Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ Αόρι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αξού, ο Πολιτιστικός – Τουριστικός Σύλλογος Πανόρμου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με τη στήριξη των Υπηρεσιών Πολιτισμού «Προαθωνικός».
Συγκροτήματα από 7 χώρες θα δώσουν το παρόν με περισσότερους από 150 χορευτές! Συγκεκριμένα από Σερβία, Γεωργία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία, Παραγουάη και βέβαια την Ελλάδα.
Με την εκδήλωση αυτή θα λήξει το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» του Δήμου Μυλοποτάμου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
ΑΞΟΣ
19:00 Οι Χορευτές του κόσμου χορεύουν στις γειτονιές της ΑΞΟΥ
21:00 Κεντρική εκδήλωση στην πλατεία στο Πλάτανο
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
ΠΑΝΟΡΜΟ
21:00 Εκδήλωση λήξης πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» με τους χορευτές του κόσμου σε μια μοναδική παράσταση στην αυλή του Γυμνασίου – Λυκείου.

Σεπ
19
Πε
2019
Έκθεση λογοτύπων @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη
Σεπ 19 @ 09:00 – Σεπ 20 @ 20:30
Έκθεση λογοτύπων @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) διοργανώνει έκθεση λογοτύπων την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 09:00-21:00 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 από 09:00-20:30 στο περιστύλιο της Λότζια στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τα λογότυπα της έκθεσης δημιουργήθηκαν από γραφίστες και σχεδιαστές, μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης του ΕΛΜΕΠΑ για την επιλογή λογοτύπου του. Η συμμετοχή στην πρόσκληση ήταν σημαντική και άγγιξε τις 30 συμμετοχές.
Η επιλογή του λογοτύπου θα γίνει, σύμφωνα με την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, με τρόπο που θα δίνει δικαίωμα ψήφου στους πολίτες-φίλους του Ιδρύματος, στους φοιτητές του, στα μόνιμα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και σε ειδική επιτροπή προσωπικοτήτων που απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς του χώρου της γραφιστικής, του σχεδιασμού, της επικοινωνίας και της διάδρασης της εικόνας, της ιστορίας της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και από έμπειρους γραφίστες της αγοράς.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν μια άμεση άποψη των λογοτύπων που πληρούσαν τα κριτήρια της πρόσκλησης και θα ενημερώνεται για τον τρόπο που μπορούν να λάβουν μέρος και να καταθέσουν την προτίμησή τους.

Σεπ
25
Τε
2019
Ερωτόκριτος @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη
Σεπ 25 @ 20:30
Ερωτόκριτος @ Δήμος Ηρακλείου Κρήτη

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:30 θα παρουσιαστεί ο Ερωτόκριτος από τους μαθητές του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου στην Πύλη Βηθλεέμ, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με ελεύθερη είσοδο.