Χωρίς κτίριο Καλλιτεχνικό Σχολείο

Από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές-τριες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης προχώρησαν για πρώτη φορά σε κατάληψη του κτιρίου του Λυκείου τους (το Γυμνάσιο βρίσκεται συστεγαζόμενο με Γενικό Λύκειο σε άλλο κτίριο ενάμιση χιλιόμετρο μακριά και οι μαθητές του συμμετέχουν στην κατάληψη με αποχή από τα μαθήματα), ζητώντας την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου. Ένα πρόβλημα που είναι χρόνιο και οι αρμόδιοι φορείς το γνωρίζουν καλά, χωρίς όμως να έχουν δώσει κάποια ικανοποιητική λύση μέχρι σήμερα.
Η κατάληψη (και οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό της) έχουν τη στήριξη και του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΩΝ
«Ως διδάσκοντες και διδάσκουσες του Καλλιτεχνικού Σχολείου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για επίλυση του χρόνιου κτηριακού προβλήματος που αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία και τις ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητές του.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες που προηγήθηκαν από όλη τη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς), το πρόβλημα παραμένει άλυτο και ολοένα οξύνεται.
Ζητούμε την έμπρακτη δέσμευση των αρμόδιων δημόσιων φορέων με κατάθεση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να αποδοθεί το συντομότερο κατάλληλο για το Καλλιτεχνικό Σχολείο κτήριο, καθώς και την επαρκή οικονομική ενίσχυση για την ικανοποίηση των άμεσων λειτουργικών αναγκών του.
Οι διδάσκοντες/ -ουσες
Μ. Αθανασιάδου
Α. Αλεξανδρίδου
Δ. Αρχοντίδου
Α. Γαζάκης
Ε. Γκεγκελασβίλι
Δ. Δαραβίγκα
Χ. Δημητρακόπουλος
Τ. Δημοπούλου
Ε. Δροσοφορίδου
Χ. Ηλιοπούλου
Λ. Θεοδωράκος
Χ. Θεοδώρου
Δ. Καραθανάση
Α. Κολτσίδα
Μ. Λέτσιου
Η. Λουκίδου
Δ. Μαυροπούλου
Δ. Μήττα
Π. Μπούσκα
Α. Μυλωνά
Σ. Νίκα
Ε. Παπαδοπούλου
Ε. Παυλίδου
Α. Ράλλη
Κ. Ρωμανάς
Β. Σφέτσιου
Μ. Τζούλη
Κ. Φωτιάδου.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»