Σκάνδαλο «ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη»

«Εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο «ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη» τόνισε η εκπρόσωπος τύππου κ. Μαρία Σπυράκη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών.
Ακόμη ανέφερε «Η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απολύτως απαραίτητες απαντήσεις:
– Ισχύει ή όχι ότι ο κ. Κιτσάκος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ συνολικά 7 Υπουργούς όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου;
– Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους Υπουργούς, σε εβδομαδιαία βάση, του έγινε σύσταση «να κάνει λίγη υπομονή»;
– Ισχύει ή όχι ότι εξετάστηκε το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων τα οποία είχαν εκτιμηθεί 9 εκ. ευρώ έναντι χρέους της εταιρείας Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ για 90 εκ. ευρώ;
– Ισχύει ή όχι ότι άλλες εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη, εταιρείες φαντάσματα, επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων, επίσης συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει να δίνει απρόσκοπτα φυσικό αέριο στα λιπάσματα;
Εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ασκηθεί ήδη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο κ. Κιτσάκος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλεί τους Υπουργούς συντρόφους. Τι ακριβώς ισχύει, λοιπόν, απ’ όσα καταγγέλλει;»
Επίσης για το Σκοπιανό και για πιθανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμα τόνισε:
«Αυτό που πρέπει καταρχήν να θυμίσουμε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εξαρχής έχει τονίσει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία διά του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθεται να πει «ναι» στην επικύρωση της συμφωνίας στην παρούσα Βουλή. Δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία θα είναι πλειοψηφία. Σε ότι αφορά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, καταρχήν η προσέγγισή μας είναι ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι η Αλβανία – όπως ξέρετε – είναι υποψήφια χώρα. Σε όλες τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή.»
Παράλληλα για το Συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας υπογράμμισε:
«Αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι ότι η Νέα Δημοκρατία βαδίζει με όλα της τα στελέχη για τη νίκη στις εκλογές. Είναι μία νίκη η οποία φαίνεται ότι βασίζεται στην πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών ότι η χώρα αξίζει καλύτερα. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, που έχει σχέδιο, που έχει προοπτική, που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τις χαμένες δυνατότητες που έως τώρα στέρησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τη συμμαχία τους.
Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, γιατί το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας γίνεται και κοντά στα Χριστούγεννα, ξεκινά 14 Δεκεμβρίου, ότι είναι εξαιρετικά προσβλητικό να επιχειρεί ο κ. Τσίπρας μία διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων για τα τελευταία χρόνια. Όπως ξέρετε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος κυβερνούν χέρι – χέρι από τον Ιανουάριο του 2015. Αυτοί οδήγησαν χέρι – χέρι την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Αυτοί φόρτωσαν τους Έλληνες 100 δις ευρώ χρέος και ύφεση και 10 δις μέτρα. Ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πείσει τώρα ότι κυβερνάει 100 μέρες. Προφανώς έχει – επιτρέψτε μου να πω – εμμονή με τον αριθμό, γιατί 100 είναι τα χρόνια για τα οποία υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ας αφαιρέσουμε ένα να τα κάνουμε 99. Πάντως είναι 100. Γι’ αυτό και οι πολίτες θέλουν να απομείνουν ακόμα 100 μέρες από τη διακυβέρνησή του.»
Τέλος για τις περικοπές των επιδομάτων από εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά διευκρίνισε: «Το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης του προϋπολογισμού είναι τέτοιο που απλώς αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο. Έχει παντελή αδυναμία στο να προχωρήσει σε κινήσεις, διορθώσεις και ελαφρύνσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν συνολικά την οικονομία να αναπνεύσει. Ένα παράδειγμα είναι ότι θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετήσει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τις 120 δόσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επανελληλειμένα προτείνει για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ οφειλής στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή για ποσά που οφείλουν 4 στους 5 Έλληνες οφειλέτες, να υπάρξει ρύθμιση των 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό 20 ευρώ το μήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μία ελάφρυνση χιλιάδων συμπολιτών μας. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τον προϋπολογισμό και αυτό είναι προφανές από τον τρόπο με τον οποίο η ίδια καταφέρνει να πετύχει το περίφημο υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο επαίρεται, με περικοπές και με φοροεπιδρομές.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»