Άμεση κατάργηση διοδίων

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με αντίστοιχες αποφάσεις του στηρίζει τον αγώνα του λαού μας για άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, γιατί αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα. Επίσης στηρίζουμε αντίστοιχες αποφάσεις των Δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Δωρίδος που διεκδικούν μείωση της τιμής διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.
Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Νέος πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 προς Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα ισχύσει η αύξηση της τιμής των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα, η τιμή του διοδίου διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ για κάθε διέλευση. Το κόστος της διέλευσης συνεχίζει να είναι απαγορευτικό για τις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των χαρατσιών των διοδίων και όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και τα τοπικά στηρίγματά τους, «ανάπτυξη» που «χορταίνει» το λαό… χαράτσι και φορολογία.
Για τις κατασκευές των οδικών αξόνων και για τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την κατασκευή, πληρώνουν και την χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με την εγγύηση του Δημοσίου και την σταθερή πληρωμή του λαού μας. Έτσι, έργα και υποδομές που είναι αναγκαίες για το λαό μας, αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με διαχρονική ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες παραπλάνησης της κυβέρνησης για χιλιομετρική χρέωση, και μάλιστα με υπερσύγχρονα συστήματα, τονίζουμε πως συνιστά κοροϊδία του λαού, γιατί η ληστεία παραμένει.
Διεκδικούμε συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.
Παλεύουμε τα δημόσια έργα να κατασκευάζονται και να λειτουργούν όχι με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»