Κανένα μνημείο στο Υπερταμείο

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που συνεχίζει τον αγώνα να εξαιρεθούν και όσα μνημεία περιλαμβάνονται στα 72.000 ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο πριν το 2016, όπως το Νομισματικό Μουσείο, το Φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά, το Μπούρτζι Ναυπλίου και 36 ακίνητα στην Πλάκα.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Επίσης τόνισε «Με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ανακλήθηκε η μεταβίβαση στο Υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) των ιστορικών μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.
Από την πρώτη στιγμή, αγώνα ενάντια στην αρνητική αυτή εξέλιξη έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθειά τους. Θυμίζουμε πως είχαμε συνυποβάλει την  αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Σύλλογος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αυτό το θέμα. Για το θέμα πήρε σχετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, της «αξιοποίησής» της προς όφελος όσων θέλουν να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού.
Η πρόσφατη θετική εξέλιξη αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως μόνο μέσα από τους αγώνες του λαού μπορούν να μπούν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κάθε φορά αστικές κυβερνήσεις.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»