Εμπλούτισε την παρουσία του το Ξενοδοχειακό
Επιμελητήριο της Ελλάδας με το Ελληνικό Πρωινό στην Horeca 2019, έκθεση στην
οποία συμμετέχει για 8η συνεχή φορά.
Ειδικότερα οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα στο νέο ειδικά διαμορφωμένο
περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού (Α18 – Β18 στο Hall 4) να γευτούν γνήσια
ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες
παρασκευές.
Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου Chef κ. Μιχάλη Μάρθα,
που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της
Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ
των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean
Sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016), στο περίπτερο του Ελληνικού
Πρωινού μγειρεύτηκαν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
και οι επισκέπτες μπόρεσαν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες,
αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων.
Φέτος το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισε να εξηγήσει στην πράξη
–μέσα από αυτή την περιήγηση στη γαστρονομία της πατρίδας μας– τι είναι το
«Ελληνικό Πρωινό» και γιατί πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των
ξενοδοχείων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους. Στο πλαίσιο αυτό
κατέγραψε τα τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν θέση σε
ένα πρωινό, σημείωσε με κάθε λεπτομέρεια τις συνταγές και ξεκίνησε εκστρατεία
ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών.
Παράλληλα με το πρόγραμμα των events, φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Ελληνικού
Πρωινού τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κάλυμνος, η
Ρόδος, η Κως, η Κρήτη, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Φωκίδα, η Ήπειρος, η
Θεσσαλία κ.α., με αποτέλεσμα οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τις γεύσεις και τα
αρώματα της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα με την επιμέλεια του Chef, κ. Μιχάλη
Μάρθα, έγιναν διάφορες προτάσεις και συνδυασμοί τοπικών πρωινών, με σκοπό να
προβληθεί η διαφοροποίηση των προορισμών και να αναδειχθούν οι γαστρονομικοί
θησαυροί της πατρίδας μας.
Με 1100 περίπου ξενοδοχεία-μέλη και 41 Πρότυπα Τοπικά Πρωινά, το «Ελληνικό
Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτελεί το μοναδικό
γαστρονομικό προϊόν που συνδέει τον γευστικό πλούτο της χώρας μας με την
εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Στόχος του είναι να προωθήσει τη
γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να
ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή, να φέρει σε επαφή ξενοδόχους
και παραγωγούς και να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και δη
στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
