ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ώρα 20:00 στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι, Αττική) το βιβλίο της Κατερίνας Ι. Παπαντωνίου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ.
«Ο δικαστικός επιμελητής Αργύρης Πολυζώης, στο πλαίσιο μιας τυπικής διαδικασίας αποβολής, εισέρχεται σε ένα διαμέρισμα. Στον άδειο χώρο στέκεται εμβρόντητος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει: φωτογραφίες μιας γυναίκας σε αμέτρητες πόζες τον περιβάλλουν, τον κοιτάζουν, τον προκαλούν.
Το αλλόκοτο ψηφιδωτό διαταράσσει τη γεμάτη κανόνες και ρυθμίσεις καθημερινότητά του και, βέβαιος ότι πρόκειται για την κάτοικο του διαμερίσματος, την αναζητά. Η αναζήτηση τον παγιδεύει στον αδυσώπητο ίλιγγο του πολλαπλού εαυτού, ενώ η συνάντησή του με την άγνωστη γυναίκα αποδεικνύεται καταλυτική.
Στο φόντο η πόλη σε κίνδυνο και ένας χορός από φωνές οικείων ανθρώπων αντιστέκεται στη λήθη.»
Σύντομο βιογραφικό
H Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου (Αθήνα 1965) σπούδασε Nομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος. Δημοσιεύει πεζά σε λογοτεχνικά περιοδικά. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί στους συλλογικούς τόμους Όλα είναι χάος (Πατάκης, 2014) και Ιστορίες Μπονζάι (περ. Πλανόδιον, 2011). Το 2016 κυκλοφόρησε το Σκοτεινό Ασανσέρ, το πρώτο της βιβλίο.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»