Κρατικοποίηση Frigoglass

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Frigoglass και καλεί σε μαζική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Οι εργάτες της Frigoglass πραγματοποίησαν διαδήλωση χθες στην Πάτρα ενώ αύριο θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Όλοι και όλες στο πλευρό τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.
Εδώ και τώρα κρατικοποίηση της Frigoglass χωρίς αποζημίωση για να σωθούν οι δουλειές και οι ζωές των εργαζόμενων.» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η εταιρεία, το 2009 είχε εφαρμόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με μείωση του προσωπικού κατά 50%. Τα επόμενα χρόνια έπαιξε με υποχρεωτικές άδειες και εκ περιτροπής εργασίας και το 2014 προχώρησε σε μείωση των μισθών κατά 24%.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποταχτούν σε αυτήν την πολιτική, να ανεχτούν κι άλλο τις προτεραιότητες του κεφαλαίου. Να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους, να διεκδικήσουν όλο τον κλεμμένο πλούτο. Τα εργοστάσια, ο τεχνικός εξοπλισμός, τα προϊόντα ανήκουν στους παραγωγούς και όχι στους ιδιοκτήτες – παράσιτα. Να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου.
Μόνο με την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα της η συλλογική δράση και ανυπακοή της εργατικής τάξης μπορεί να αντιμετωπίσει τον κάθε εργοδότη, τον κάθε καπιταλιστή που ρουφά το αίμα και τον ιδρώτα μας. Με ανασυγκροτημένο ταξικά, εργατικό κίνημα μπορεί να ανατραπεί η δημοσιονομική φυλακή της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»