Μάχη Δρομονέρου

Με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζυμβραγού, εόρτασαν σήμερα την επέτειο των 123 χρόνων της Μάχης του Δρομονέρου, μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθόσον η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική για την απελευθέρωση της Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης ,ανέφερε ότι «…. έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..» τελειώνοντας πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του προκειμένου, να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην εκπαιδευτικός κ. Κουλετάκης Ανδρέας, ο οποίος με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών κ. Γεώργιος Λιάκος, ο πρώην Δήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Π. Πολυχρονίδης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»