Συνέργειες Δήμου Πειραιά – Επιμελητηρίων

Σε συνέργεια ο Δήμος Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιάκαι και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα διαθέσει στην αγορά της πόλης σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε  κοινωνικές δομές και στα νοσοκομεία του Πειραιά, για την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου τους.
Συγκεκριμένα βιοτεχνίες της πόλης μας θα παράξουν σε πρώτη φάση 10.000  υφασμάτινες μάσκες και σε ημερήσια βάση θα κατασκευάζουν 2.000. Το κόστος παραγωγής θα καλυφθεί από τα τρία Επιμελητήρια του Πειραιά.
Παράλληλα ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να παράγει καθημερινά στο Κέντρο  Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» ασπίδες προστασίας προσώπου, τις οποίες προσφέρει δωρεάν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας πρωτοπορώντας,  καθώς είναι  ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που αξιοποιεί πλήρως την προηγμένη τεχνολογία,  παράγοντας μάσκες με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

mail