Εκδήλωση Ηπειρωτών Ευρώπης

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης η διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η συνεργάτης του κα Ευανθία Παπαδάτου, η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος κ. Μωησής Ελισάφ των Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Πρεβέζης κ. Νικόλαος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού κα Χριστίνα Τζέλου, ο Αντιδήμαρχος Άρτας και υπεύθυνος Πολιτισμό-Τουρισμού κ. Κώστας Χαρακλιάς, εκ μέρους του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου Αυγουστίνου της Ιεράς Μητροπόλεως Βόνης ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος. Από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕ και ναν Γραμματέας του ΠΣΗΕ κ. Σπάρος Κωσταδήμας, ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Ελευθέριος Δημητρίου, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων μας καθώς και μέλη της Νεολαίας. Από άλλους φορές της Ελληνικής Ομογένειας ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ιωάννης Κατσίμπαρης, της Ωκεανίας & Αυστραλίας κ. Κάστας Βασιλείου.
Ως κεντρικός Ομιλητής ήταν ο αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός. ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα για την προετοιμασία της επανάστασης και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Φιλική Εταιρία, οι Ηπειρώτες Ευεργέτες, η τακτική του Οπλαρχηγού του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Μάρκου Μπότσαρη, καθώς και οι διαρκείς αγώνες των Ηπειρωτών ώστε να κερδίσουν χρόνο οι επαναστάτες στον Μοριά, στα νησιά και στη Ρούμελη……
Την εκδήλωση μας η οποία μεταδίδονταν life από το Ήπειρος TV1 παρακολούθησαν πάρα πολλά στελέχη και μήλη από τους Συλλόγους και της Νεολαίας, φορείς της ελληνικής Ομογένειας όπως από την ΟΣΕΠΕ Ποντίων, από την Παγκρήτια Ομοσπονδία Ευρώπης κα. Ευτυχία, Όλοφσον – Σαβιολάκη, η Πρόεδρος των Ελλήνων Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κα Ιωάννα Ζαχαράκη καθώς και συμπατριώτες από όλα τα μέρη της χώρας.

mail