Η Βιβλιοθήκη… έξω

Τα κίτρινα βιβλία συναντούν τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ προσκαλώντας τα παιδιά να γνωρίσουν τη μαγεία του κίτρινου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη διοργανώνει μια σειρά καλοκαιρινών δράσεων με γενικό τίτλο «Η Βιβλιοθήκη… έξω από τη Βιβλιοθήκη» στις 24 Ιουνίου, 6,8 και 15 Ιουλίου 2021.
Ειδικότερα στις 24 Ιουνίου και 6 Ιουλίου οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στην αυλή του Κέντρου πολιτισμού Αγ. Ι. Ρέντη και στην ταράτσα της Βιβλιοθήκης Αγ. Ι. Ρέντη. Στις 8 και 15 Ιουλίου στην είσοδο και στο αίθριο της Βιβλιοθήκης Νίκαιας.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι να ενδυναμώσουν τη σχέση των παιδιών με το βιβλίο που εξαιτίας της πανδημίας αποδυναμώθηκε. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον συμβολισμό του κίτρινου και τη τρόπο σύνδεσής του με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική. Η επιλογή του χρώματος δεν έγινε τυχαία αφού σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2021 που έρχεται να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία.
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και απαιτείται προεγγραφή.
Πληροφορίες –δηλώσεις συμμετοχών στα τηλέφωνα:
2104838374 Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη15)
2104936680 Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23)

mail