1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Πλαζ Αγυιάς Πάτρας.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, δήλωσε:
«Ο Δήμος υποστηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας. Η κοινωνίας μας αντιμετωπίζει όντως σημαντικά προβλήματα. Μετά από 16 μήνες πανδημίας, που είναι μεγάλο διάστημα,  αναδεικνύονται πολλά ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί και βγαίνουν τώρα με μεγαλύτερη ένταση.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, αυτό το οποίο θέτουμε, είναι ότι για να αντιμετωπισθούν με επιτυχία όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλάνιζαν από πριν και συνέχισαν να μας απασχολούν και μέσα στην πανδημία, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε την αιτία τους.
Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία, με το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, να αναρωτηθούμε εάν τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν εν έτει 2021, εάν μπορούν να αντιμετωπισθούν με επάρκεια.
Εμείς λέμε ότι μπορούν. Πρέπει να ασχοληθούμε και να συμβάλλουμε όλοι, ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας μας τα ζητήματα.
Νομίζω ότι θα είναι πολύ θετικό, μέσα από αυτή τη μεγάλη συνάντηση, να βγουν συμπεράσματα χρήσιμα.
Ο Δήμος μας λειτουργεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και, παρά τις μεγάλες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, προσπαθούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, να το κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο.
Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε, γιατί Δήμος για μας δεν είναι τα κτίσματα, ο Δήμος είναι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό ο χώρος μας θα είναι διαθέσιμος όχι μόνο τώρα, αλλά όποτε υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί για τέτοιες εκδηλώσεις. Καλή επιτυχία».

mail