Εικονικό βιομηχανικό μουσείο

Σε ένα εικονικό βιομηχανικό μουσείο σχεδιάζεται να αναδειχθεί το μικρό κτίριο στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων στην Θεσσαλονίκη, που σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση.
          Το κτίριο αυτό, με την αποκατάσταση του οποίου στο σύνολό του το κτιριακό συγκρότημα των παλαιών δημοτικών σφαγείων αναβαθμίζεται και αποδίδεται στην πόλη, παραχωρείται κατά χρήση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και την Εταιρεία Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΕΕΠΑΘ).
Πρόκειται να ανακατασκευαστεί με δαπάνες του ΣΒΕ και της ΕΕΠΑΘ κατά τρόπο με τον οποίο θα διαφυλάσσεται απόλυτα ο χαρακτήρας του βιομηχανικού κτιρίου και θα διασφαλίζεται η απόλυτη αισθητική εναρμόνιση με τα ήδη ανακαινισμένα κτίρια στο οικόπεδο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.
          Η Πρόεδρος του ΣΒΕ κυρία Λουκία Σαράντη δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράψαμε την παραχώρηση για τα επόμενα δέκα χρόνια του κτιρίου των γραφείων του συνδέσμου στην περιοχή των σφαγείων, μια περιοχή που αναβαθμίζεται σιγά – σιγά. Το κτίριο έχει γίνει κόσμημα και καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να το επισκεφθούν». Επίσης υπογράμμισε ότι η συνεργασία ΣΒΕ και Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα απτό παράδειγμα όσων μπορούν να επιτευχθούν με τη συνέργεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημοσίου.
Η κυρία Σαράντη επεσήμανε ότι ο ΣΒΕ είναι κοινωνικός εταίρος και ο μόνος σύνδεσμος που, παρ’ ότι έχει πανελλήνιο χαρακτήρα, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενη στην επικείμενη αξιοποίηση του μικρού κτιρίου στην περιοχή των παλαιών σφαγείων, είπε ότι αυτό θα αναδειχθεί σε ένα βιομηχανικό virtual μουσείο.

mail