Επενδύσεις Υγείας DEMO

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Σε στρατηγικές επενδύσεις προχωρά η φαρμακοβιομηχανία «DEMO Α.Β.Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Οι εν λόγω επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, στον Άγιο Στέφανο (που θα κατασκευαστεί) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, πρόκειται για:  
            Α. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-01 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου».
Σκοπός του επενδυτικού σχεδίου είναι η έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες από Ελληνική εταιρεία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων. H σημαντική αυτή επένδυση, ύψους 44.690.600€, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, αφού πέρα από την δημιουργία του εν λόγω φαρμακευτικού προϊόντος με ευρεία χρήση, μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη επιπλέον προϊόντων της ίδιας φαρμακευτικής τάξης.
            Β. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-02 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 
Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου, συνολικού προϋπολογισμού 44.433.967€, θα οδηγήσει στην  έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.
          Σημειώνεται ότι οι δύο Στρατηγικές Επενδύσεις άνω των 89 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023. Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κ. Νίκου Παπαθανάση και των Υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας κ. Κώστας Φραγκογιάννης καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς  Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Βίκυ Λοΐζου.

mail