5ος Αγώνας Δρόμου

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά]

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team διοργανώνει την διεξαγωγή του 5ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Η έναρξη εκδηλώσεων του Acheloos Project είναι την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
          Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, αγώνας δρόμου 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).
          Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2023
Αγώνες: 1000m Δημοτικού και Γυμνασίου, 5km, Δυναμικό βάδισμα 6km
Ώρες εκκινήσεων:
• 1000 μέτρα Δημοτικού και Γυμνασίου: 19:30• 5km: 19:40• Δυναμικό βάδισμα 6km: 19:45
Εκκίνηση:
Πλατεία Ηρώων ΝεοχωρίουΤερματισμός: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου
Ώρα προσέλευσης:
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τηςεκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θααγωνιστούν.
Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 5km:
1:30 ώρα
Σημεία υδροδότησης:
2.5km & Τερματισμός
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5ΚΜ:
Η διαδρομή των 5km διασχίζει μιαμαγευτική περιοχή της Αιτωλοακαρνανικής πεδιάδας, δίπλα στα ήρεμαγαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου ποταμού, κοντά στην αρχαία πόλη τωνΟινιαδών που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ αρχαίουθεάτρου, αλλά και δίπλα από Βυζαντινά μνημεία όπως αυτό της ΕπισκοπήςΜάστρο. Οι δρομείς κατά τη διάρκεια των αγώνων τους περνούν πάνω από ταγεφύρια του Αχελώου. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη χωρίς καμία κλίση, και α έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο. Σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) θα βρίσκονται στο 2,5 km, και στον τερματισμό.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2023
Αγώνας: Ημιμαραθώνιος (21.1km)
Ώρα εκκίνησης: 8:00 π.μ
.
Εκκίνηση:
Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου
Τερματισμός:
Παραλία Λούρου
Ώρα προσέλευσης:
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τηςεκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θααγωνιστούν.
Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 21km:
3 ώρες
Σημεία υδροδότησης:
2.5km, 5km, 7.5km, 10km, 12.5km, 15km, 17,5km,τερματισμός.
Μεταφορά αθλητών: Οι αθλητές που θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής με λεωφορεία που θα έχουν μισθώσει οι διοργανωτές. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να επισκέπτονται την παραλία
συνοδοί των αθλητών και επισκέπτες του αγώνα δρόμου. Τα λεωφορεία θα
εκκινούν από την πλατεία Ηρώων που θα βρίσκεται η αφετηρία του αγώνα κάθε
μισή ώρα. Με την ίδια συχνότητα θα επιστρέφουν από την παραλία Λούρου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 21ΚΜ:
Η διαδρομή ακολουθεί αυτή των 5km έως το 4 ο km ακολουθώντας τη νέα διαδρομή των 21km. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν να διασχίζουν μια επίπεδη διαδρομή και απολαμβάνοντας έναν μοναδικό υδροβιότοπο ενταγμένο στο δίκτυο Natura και τη συνθήκη Ramsar, μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που χαρακτηρίζεται από την πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Όλοι θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου μια όμορφη περιοχή που κάθε καλοκαίρι καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες λουόμενους και που θα τους περιμένουν αρκετές γαστρονομικές και μουσικές εκπλήξεις.
          Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από δεκάδες εθελοντές, ποδηλάτες, το Α.Τ. Αιτωλικού την Τροχαία Μεσολογγίου, την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης, τη Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο Νεοχώρι και θα διασχίζει το παραποτάμιο, ιστορικό χωριό της Κατοχής. Όλοι οι δρομείς θα ενθαρρύνονται από τους φιλόξενους κατοίκους και των δύο χωριών.

mail